Αγγελική Στελλάκη

Μπορεί οι πρώτες κριτικές να είναι κακές, ωστόσο φαίνεται ότι η μυθολογία του «Μαύρου Πύργου» δεν θα εξαντληθεί στην ταινία του Νικολάι Αρσέλ.

Το έργο του Στίβεν Κινγκ ετοιμάζεται να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη -ένα φορμάτ που μάλλον του ταιριάζει περισσότερο δεδομένου και του όγκου του υλικού.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η σειρά θα αναφέρεται στις καταβολές του νεαρού Ρόλαντ και θα βασίζεται στα μυθιστορήματα του Στίβεν Κινγκ, «Ο Άνεμος Μέσα από την Κλειδαρότρυπα», «Ο Μάγος και η Γυάλινη Σφαίρα», «Ο Τελευταίος Πιστολέρο». Πρόκειται για μία ιστορία από το σύμπαν του «Μαύρου Πύργου» που δεν ακολουθεί την κεντρική ιστορία, αλλά αποτελεί πρίκουελ.

Στην σειρά δεν θα πρωταγωνιστούν οι Ίντρις Έλμπα και Μάθιου ΜακΚόναχι, αλλά ο πρώτος αναμένεται να κάνει συχνά την εμφάνισή του.

Η σειρά θα εξιστορεί τα νεανικά χρόνια του Ρόλαντ και των φίλων και της οικογένειάς του, ενώ θα αναφέρεται στην αντιπαλότητά του με τον Γουόλτερ -τον μαυροντυμένο άνδρα που στην ταινία ερμηνεύει ο ΜακΚόναχι.

Επικεφαλής της σειράς θα είναι ο Γκλεν Ματσάρα, βετεράνος του The Walking Dead.

Μιλώντας στο The Hollywood Reporter, ο Ματσάρα είπε: «Είμαι φαν του Στίβεν Κινγκ εδώ και δεκαετίες και αποτελεί μεγάλη τιμή η ευκαιρία να μεταφέρω στην τηλεόραση τον Μαύρο Πύργο». Ο ίδιος σημείωσε ότι απαιτείται το συγκεκριμένο φορμά για να αναπτυχθεί «η σύνθετη ιστορία ενηλικίωσης του Ρόλαντ: πώς έγινε πιστολέρο, πώς ο Γουόλτερ έγινε ο μαυροντυμένος άνδρας και πως η διαμάχη τους στοίχισε τα πάντα στον Ρόλαντ και σε όλους όσους αγάπησε».

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2018, αν και η ημερομηνία δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ