Την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ινδίας και του διαχωρισμού Ινδίας και Πακιστάν αφηγείται στη νέα της ταινία η Γκουρίντερ Τσάντα (Κάντο όπως ο Μπέκαμ), με τίτλο «Το Στέμμα των Ινδιών».

Μέσα από μία ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δύο υπηρέτες στο μέγαρο του τελευταίου βρετανού αντιβασιλέα της Ινδίας, η Τσάντα παρακολουθεί τόσο το πολιτικό, όσο και το ανθρώπινο.

1947. Ο Λόρδος Μάουνμπατεν, τελευταίος αντιβασιλέας της Ινδίας, έχει ως αποστολή να παραδώσει την Ινδία πίσω στον λαό της. Τους έξι τελευταίους μήνες της αγγλικής κυριαρχίας, στην οικία του αντιβασιλέα συνυπάρχουν οι βρετανοί αποικιοκράτες με το υπηρετικό προσωπικό που απαρτίζεται από 5.000 ινδουιστές, μουσουλμάνους και σιχ. Οι φιλονικίες για το μέλλον της χώρας εξαπλώνονται σε όλα τα μέτωπα του σπιτιού.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Χιού Μπόνεβιλ του Downton Abbey, ενώ τη σύζυγό του ερμηνεύει η Γκίλιαν Άντερσον (των X-Files).

Δείτε στο in.gr αποκλειστικό κλιπ από την ταινία:
* Η ταινία «Το Στέμμα των Ινδιών» θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 3 Αυγούστου, σε διανομή Feelgood.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ