Κρίσιμες ώρες για το τμήμα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού, καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης απέρριψε το αίτημα του συλλόγου για παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Α1 με την προθεσμία να λήγει την Τρίτη. Ο πολυνίκης σύλλογος με 22 τίτλους στην κατηγορία, όλα δείχνουν πως οδηγείται σε υποβιβασμό γράφοντας την πιο «μαύρη σελίδα» της ιστορίας του.

Το αίτημα των «πράσινων» βασίστηκε στο γεγονός πως η διοίκηση Πρωτοδικείου ανέλαβε τα «ηνία» μόλις στις 10 Ιουλίου με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να προλάβει την προθεσμία, καθώς δεν υπάρχει καν ρόστερ, παρά μόνο τα τμήματα υποδομής (Κορασίδες – Νεάνιδες).

Μάλιστα, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ζήτησε από τρεις ομοσπονδίες παράταση διορίας συμμετοχής στην Α1 κατηγορία, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Έτσι, το ίδιο αίτημα έχει γίνει και στη Volley League για την αντίστοιχη ανδρική ομάδα βόλεϊ του «τριφυλλιού», αλλά και στην ομάδα μπάσκετ των γυναικών.

Η προθεσμία για το βόλεϊ γυναικών λήγει και τυπικά το βράδυ της Τρίτης και αν μέχρι τότε οι «πράσινοι» δεν έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, τότε η Ομοσπονδία με βάση και την προκήρυξη δεν θα δώσει παράταση, αφού κάτι τέτοιο απαιτεί και τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων 11 ομάδων!

Το αίτημα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. κατέθεσε αίτημα για παράταση διορίας συμμετοχής στην Α1 Κατηγορία για τις ομάδες Βόλεϋ Ανδρών, Βόλεϋ Γυναικών και Μπάσκετ Γυναικών.

Η νέα Διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο., που πρόσφατα προήλθε μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου, αντιμετωπίζει πολλά και σύνθετα οικονομικά προβλήματα. Παρ΄ όλα τα ανωτέρω, στην προσπάθεια της να αγωνιστούν την νέα αγωνιστική χρονιά οι ομάδες Βόλεϋ Ανδρών, Βόλεϋ Γυναικών και Μπάσκετ Γυναικών στην Α1 κατηγορία, ζήτησε από τις οικίες ομοσπονδίες την παράταση της διορίας συμμετοχής.

Πιο συγκεκριμένα,

Από ΕΣΑΠ, Βόλεϋ Ανδρών, έως 24/8/2017
Από ΕΟΠΕ, Βόλεϋ Γυναικών, έως 3/8/2017
Από ΕΟΚ, Μπάσκετ Γυναικών, έως 7/8/2017

προκειμένου να εξασφαλίσει το απαιτούμενο budget που θα επιτρέψει στις ομάδες μας να έχουν μία αξιοπρεπή παρουσία στα Πρωταθλήματα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ