Τα Κοκάλινα Ρολόγια, το νέο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Μίτσελ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος σε μετάφραση Μαρίας Ξυλούρη.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε το βιβλίο «Τα Κοκάλινα Ρολόγια». Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ό,τι γεννιέται πρέπει μια μέρα να πεθάνει. Έτσι δεν λέει το συμβόλαιο της ζωής; Ωστόσο, ήρθα εδώ να σου πω ότι σε σπάνιες περιπτώσεις αυτός ο απαράβατος όρος μπορεί να… ξαναγραφτεί.

Μετά από έναν καβγά με τη μητέρα της με αφορμή το αγόρι της, η δεκαπεντάχρονη Χόλι Σάικς κλείνει ένα Σαββατοκύριακο την πόρτα στην οικογένειά της μαζί και στην παλιά της ζωή.

Όμως η Χόλι δεν είναι μια συνηθισμένη έφηβη: παιδί ευαίσθητο, με το οποίο άλλοτε επικοινωνούσαν φωνές που τις αποκαλούσε «Ραδιανθρώπους», τραβάει την προσοχή μιας σέκτας επικίνδυνων αποκρυφιστών αλλά και των εχθρών τους.

Ο καβγάς το μοιραίο αυτό Σαββατοκύριακο δεν είναι παρά το πρελούδιο μιας τρομερής εξαφάνισης που θα σημαδέψει για πάντα την οικογένεια της Χόλι. Το άλυτο αυτό μυστήριο θα αντηχεί σε κάθε δεκαετία της ζωής της, αγγίζοντας όλους όσους αγαπά – ακόμα και όσους δεν έχουν ακόμα γεννηθεί. Ένας υπότροφος του Κέμπριτζ, ένας πολεμικός ανταποκριτής στο Ιράκ, ένας μεσήλικας συγγραφέας εξόριστος από τη λίστα των μπεστ σέλερ – όλοι αποκτούν απροσδόκητο ρόλο στον αθέατο πόλεμο που μαίνεται στις παρυφές του κόσμου μας.

Τροχιά μιας ζωής, κοινωνικός σεισμογράφος, εξερεύνηση του γήρατος, της θνητότητας και της επιβίωσης, Τα κοκάλινα ρολόγια  είναι ένα μυθιστόρημα που μόνο ο Ντέιβιντ Μίτσελ θα μπορούσε να έχει γράψει.

Ο συγγραφέας
Γεννημένος το 1969, ο Ντέιβιντ Μίτσελ μεγάλωσε στο Γούστερσερ. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κεντ και στη συνέχεια δίδαξε αγγλικά στην Ιαπωνία. Εκεί έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Ghostwritten (1999), που ήταν υποψήφιο για το «First Book Award» της εφημερίδας Guardian. Ακολούθησε το number9dream (2001), και το Cloud Atlas (2004), και τα δύο υποψήφια για το Booker ενώ το δεύτερο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2012. Άλλα μυθιστορήματά του: Black Swan Green (2006), Τhe Τhousand Αutumns of Jacob de Zoet (2010) και Slade House (2015).

Οι κριτικοί επαίνεσαν τη γραφή του, από το πρώτο του κιόλας βιβλίο, για την «εκθαμβωτική εκδοχή μιας μη γραμμικής, μεταφυσικής πρόζας», με αποτέλεσμα το 2003 να συμπεριληφθεί στον κατάλογο του περιοδικού Granta με τους «πιο υποσχόμενους νέους Βρετανούς μυθιστοριογράφους».

Τα Χίλια φθινόπωρα του Γιάκομπ ντε Ζουτ (Τόπος 2014) κέρδισαν το 2015 το «Βραβείο λογοτεχνικής μετάφρασης» της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης.

Όροι και προϋποθέσεις διαγωνισμού

  • Οι νικητές θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από το Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Τόπος: Πλαπούτα 2 & Καλλιδρομίου, Αθήνα (9.30-16.30), τηλέφωνο: 210 3221580.
  • Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 28/07/2017.
  • Οι νικητές εκτός Αττικής θα παραλάβουν το αντίτυπό τους ταχυδρομικώς.
  • Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν μέσω e-mail από το in.gr Βιβλίο.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

entertainment.in.gr