Τα αμφιλεγόμενα γυαλιά της Google επανεμφανίζονται στην αγορά μέσω των «Glass Partners», φορτωμένα με λογισμικό που αναπτύσσεται για ειδικές επαγγελματικές χρήσεις.

H GE Aviation σε συνεργασία με την Upskill έχει στη διάθεση των μηχανικών αεροσκαφών τα περίφημα γυαλιά για να βλέπουν την ώρα που συντηρούν τους κινητήρες τις απαραίτητες οδηγίες, αφήνοντας κατά μέρος τα έντυπα εγχειρίδια και τους υπολογιστές, ενώ διατηρούν τα χέρια τους στη δουλειά.

Το Google Glass επανεμφανίζεται στην έκδοση Enterprise και διατίθεται μέσω δικτύου συνεργατών σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας (η λίστα δημοσιεύεται στη διεύθυνση http://www.x.company/glass/partners/). Απευθύνεται σε όσους κάνουν χειρωνακτικές εργασίες που απαιτούν πληροφορίες, οδηγίες χρήσης και ελέγχους σε διάφορα στάδια της δουλειάς τους χωρίς να αφήνουν στη μέση τη διαδικασία. Οι σχετικές πληροφορίες ανακτώνται, μέσω του κατάλληλου λογισμικού, και εμφανίζεται κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια τους -το ιστορικό του ασθενή, η θέση του ζητούμενου αντικειμένου, το σχεδιάγραμμα συναρμολόγησης εξαρτημάτων.

Εκτός από την GE Aviation, τα τελευταία δύο χρόνια, αποκαλύπτει η Google, έκανε εντατικές δοκιμές για τη βιομηχανική χρήση του Google Glass, μέσω ενός δικτύου στενών συνεργατών, με ειδίκευση σε διάφορους τομείς -τις μεταφορές, την υγεία, την διαχείριση εμπορευμάτων, την συναρμολόγηση αυτοκινήτων ή πολύπλοκων αγροτικών μηχανημάτων.


Οι γιατροί δεν τηρούν πλέον χειρόγραφο ιστορικό και δεν ανατρέχουν στα σχετικά έγγραφα στον υπολογιστή τους όταν συναντούν τους ασθενείς.

tech.in.gr