Ενώ το Πεντάγωνο εξαρχής έλεγε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει το θάνατο του αρχηγού της ISIS, του λεγόμενου «χαλίφη» αλ Μπαγκντάντι, τώρα και η Μόσχα φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω: Οι αναφορές είναι «αντικρουόμενες και ελέγονται, δεν είναι ασφαλείς» λέει το Κρεμλίνο -αρχικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε μιλήσει για «ενδεχόμενο θάνατο».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, κούρδος αξιωματούχος είχε δηλώσει πως ο Μπαγκντάντι είναι «σίγουρα ζωντανός», μιλώντας στο Reuters.

O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους πως «οι πληροφορίες που μας έρχονται είναι αντικρουόμενες και βρίσκονται στη διαδικασία της επιβεβαίωσης από τις υπηρεσίες πληροφοριών».

«Δεν έχουμε ασφαλείς πληροφορίες», πρόσθεσε.

Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε επίσης υποστηρίξει την περασμένη εβδομάδα πως ο αρχηγός της ISIS είχε σκοτωθεί, αγνοώντας το πού, το πότε ή το πώς.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει στο τέλος Ιουνίου πως ρωσική επιδρομή κοντά στη Ράκα της Συρίας είχε «κατά πάσα πιθανότητα» οδηγήσει στην εκόντωση του αλ Μπαγκντάντι.

Και στο παρελθόν έχουν υπάρξει αναφορές περί θανάτου του αλ Μπαγκντάντι, που τελικά διαψεύστηκαν

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ