Οι περισσότερες χώρες του κόσμου δεν έχουν αποφασίσει ακόμη πώς να διαχειριστούν το νέο νόμισμα. Οι Ελβετοί όμως όταν βλέπουν πιθανό κέρδος δεν έχουν δισταγμούς.

Η τράπεζα Falcon έγινε γνωστή πριν από λίγο καιρό όταν η Σιγκαπούρη έκλεισε τα υποκαταστήματά της στη χώρα λόγω ξεπλύματος μαύρου χρήματος για λογαριασμό, όπως ανακοινώθηκε, του Πρωθυπουργού της Μαλαισίας (Najib Razak). Το Bitcoin όμως είναι διάφανο χρήμα οπότε η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να κάνει μια νέα αρχή.

Οι εύποροι πελάτες θα μπορούν να τοποθετούν σε bitcoins μέρος των διαθεσίμων τους και να τα διαχειρίζονται όπως κάνουν και με τις κλασικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Το θέμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να γίνει η αρχή. Αφού κάποια χώρα ξεκίνησε σύντομα θα δούμε όλες τις μεγάλες οικονομίες και τράπεζες να παρέχουν επενδυτικά προϊόντα σε cryptocurrencies όπως λέγονται. Άντε και ομόλογα του ελληνικού δημοσίου με ρήτρα Ethereum.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου

Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Γιώργος Επιτήδειος