«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση» σχολίασε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητική πηγή τη φημολογούμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μέσα στα επόμενα 24ωρα.

«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους» ανέφερε η κυβερνητική πηγή.

Ελαχιστοποίηση του ρίσκου

Πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι η έξοδος στις αγορές δεν θα γίνει ούτε σήμερα ούτε αύριο Τρίτη, καθώς πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι, δηλαδή το ρίσκο από την έξοδο αυτή, κάτι που σημαίνει ότι η έξοδος μπορεί να πραγματοποιηθεί και το φθινόπωρο.

Την Πέμπτη, όπως είναι γνωστό, συνεδριάζει το ΔΝΤ για να εγγυηθεί τη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα και να συζητήσει το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική πλευρά δεν θα βιαστεί να βγει στις αγορές, καθώς θα περιμένει να αφομοιωθεί από τις αγορές η ανακοίνωση του Ταμείου.

Δεν θα βιαστούμε, αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες, θα εκτιμήσουμε τα νέα δεδομένα, θα περιμένουμε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, καθώς σκοπός είναι η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και η βιωσιμότητα πρόσβασης αυτής στις αγορές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ