Ο Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο αυριανό βρετανικό Grand Prix της Formula 1, στην πίστα του Σίλβερστοουν, καθώς σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στα σημερινά επίσημα δοκιμαστικά του αγώνα.

Ο Βρετανός «πιλότος» της Mercedes εξασφάλισε την 67η pole position της καριέρας του (έκτη φέτος σε οκτώ αγώνες), περνώντας στη δεύτερη θέση όλων των εποχών, μπροστά από τον Αϊρτον Σένα και μόλις μια πίσω από τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Δίπλα στον Χάμιλτον στην πρώτη σειρά εκκίνησης θα βρεθεί ο Φινλανδός πιλότος της Ferrari, Κίμι Ραϊκόνεν, και στην τρίτη θέση θα βρίσκεται ο «ομόσταυλός» του στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στην 4η θέση ήταν ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος, όμως, δέχτηκε ποινή 5 θέσεων γι’ αλλαγή του κιβωτίου του και θα ξεκινήσει αύριο από την 9η θέση.

Όμως, λαι ο οδηγός της Red Bull, Ντανιέλ Ρικιάρντο, θα «πληρώσει» την αντικατάσταση του κιβωτίου ταχυτήτων στο μονοθέσιό του με ποινή πέντε θέσεων.

Οι κανόνες της FIA απαιτούν κάθε αυτοκίνητο να διατηρήσει την ίδια αλλαγή για τουλάχιστον έξι συνεχείς αγώνες, όμως ο Φινλανδός και ο Αυστραλός πιλότος δεν συμμορφώθηκαν και κατά συνέπεια υπέστησαν την κύρωση που προβλέπει ο κανονισμός. Να σημειωθεί ότι ο Ρικιάρντο τιμωρείται για δεύτερη φορά φέτος, για το ίδιο παράπτωμα.

Η πρώτη τριάδα των επίσημων δοκιμαστικών:

1. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/Mercedes) 1:26.600
2. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Ferrari) 1:27.147
3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Ferrari) 1:27.356

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ