Σαφέστατα και ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να είναι ευγενικός και φιλικός στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι. Σαφέστατα και ήθελε να κάνει κομπλιμέντα, να δείξει πως η αβρότητά του δεν υπολείπεται σε τίποτε έναντι της γαλλικής.

Σαφέστατα και δεν το κατάφερε με το σχόλιό του στην πρώτη κυρία της Γαλλίας.

Η Μπριζίτ Μακρόν έχει ακούσει και διαβάσει τα μύρια όσα για το ότι είναι παντρεμένη με τον 39χρονο Μακρόν -είναι 25 χρόνια μεγαλύτερή του και γνωρίστηκαν όταν ήταν μαθητής της.

Η πρώτη κυρία έχει αδιαφορήσει, δημόσια, με ανωτερότητα που αρμόζει στο Μέγαρο των Ηλυσίων, πριν και μετά τις εκλογές. To ίδιο χρειάστηκε να κάνει και όταν συνάντησε τον Τραμπ.

«Μα, είστε σε υπέροχη φόρμα», της είπε ο Τραμπ.

Τα τηλεγραφήματα των πρακτορείων δεν ενημερώνουν για την αντίδραση της Μπριζίτ, αλλά τα σχόλια που προκάλεσε το κομπλιμέντο στο Διαδίκτυο ήταν αναμενόμενα επικριτικά σε βάρος του αμερικανού προέδρου.

Το ίδιο και σε άρθρα του αμερικανικού και ευρωπαϊκού Τύπου: Η συνισταμένη τους είναι πως λιγότερο ενδιαφέρει αν στο σχόλιο υπήρχε υπονοούμενο για την ηλικία της Μπριζίτ -περισσότερο ενοχλεί το ότι ο Τραμπ δεν είχε καμία δουλειά να σχολιάσει το σώμα της πρώτης κυρίας της Γαλλίας (σε επίσημη περίσταση), όπως δεν θα σχολίαζε το παράστημα του Μακρόν.

Κατάφερε έτσι να δώσει ξανά τροφή σε όσους τον θεωρούν σεξιστή και πιστεύουν πως το κυριότερο πράγμα που τον αφορά στις γυναίκες -ακόμη κι όταν βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη- είναι η εμφάνισή τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ