Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, εξαπολύει η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) με ανακοίνωσή της.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει τη σύμβαση με στόχο να αποφύγει την δικαστική κρίση και τις συμβατικά προβλεπόμενες έννομες συνέπειες σε περίπτωση καταγγελίας, ενώ – όπως αναφέρει – διαγράφονται εμμέσως, πλην σαφώς οι ληξιπρόθεσμες συμβατικές οφειλές του κράτους προς τον ΟΑΣΘ, ύψους περίπου 125.000.000 ευρώ.

«Το κράτος πράττει τα παραπάνω μέσω νόμου προκειμένου ακριβώς να στερήσει από τον ΟΑΣΘ, τα μέλη του ΔΣ, τους μετόχους αλλά και από τον κάθε πολίτη το δικαίωμα να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια», αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού και υποστηρίζει ότι το ελληνικό δημόσιο «θεσπίζει ιδιώνυμα ποινικά αδικήματα αμφίβολης συνταγματικότητας υπό το πρίσμα του άρθρου 7 Συντάγματος».

«Σχέδιο εξόντωσης του ΟΑΣΘ»

Επίσης, καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση «δημιουργεί ένα χαώδες θεσμικό τοπίο στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου συνύπαρξης ΟΑΣΘ υπό τον έλεγχο Σπίρτζη και ΑΣΥΘ», ενώ στρέφεται και κατά του αρμόδιου υπουργού, Χρ. Σπίρτζη τον οποίο κατηγορεί ότι «από την αρχή της θητείας του μέχρι και σήμερα εφαρμόζει σχέδιο οικονομικής ασφυξίας και εξόντωσης του ΟΑΣΘ αρνούμενος συστηματικά να του χορηγήσει τα συμβατικά καθοριζόμενα ποσά, με συνέπεια ο Οργανισμός να μην μπορεί να καταβάλει του μισθούς των εργαζομένων».

Ο υπουργός επί μήνες δυσφημεί τον ΟΑΣΘ με συνθήματα και υπονοούμενα, δίχως να παραδέχεται ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τους οποίους απέστειλε κατά κύματα δεν διαπίστωσαν ούτε μία παράβαση νόμου στη διάρκεια των λεπτομερών ελέγχων τους», αναφέρει η διοίκηση του Οργανισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ