Τα τελευταία 30 χρόνια, το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ έχει εμπλακεί σε 4.000 μηνύσεις, σύμφωνα με την USA Today. Να που τώρα, ήρθαν άλλες επτά να προστεθούν, όλες με ένα κοινό παρονομαστή. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τους μπλόκαρε στο Τwitter.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μετρά σχεδόν 33 εκατομμύρια ακόλουθους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και έχει θεωρηθεί ο «βασιλιάς» του Τwitter. Εύλογο, αν σκεφτεί κανείς ότι χρησιμοποιεί πολύ συχνά το twitter για να κάνει σαφή τα οράματά του ή να διαφωνήσει με τους επικριτές του.

Οι νέες μηνύσεις κατατέθηκαν από Ινστιτούτο για την Ελευθερία του Λόγου στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Οι επτά χρήστες του Τwitter ισχυρίζονται ότι «μπλοκαρίστηκαν» από τον Τραμπ, αφού απάντησαν σε αναρτήσεις του με επικριτικά ή περιπαικτικά σχόλια.

Στον κόσμο του Τwitter, όταν ένας χρήστης «μπλοκάρει» έναν άλλο, τότε ο δεύτερος δε μπορεί να δει και να αλληλεπιδράσει με αναρτήσεις του πρώτου.

Οι χρήστες κατηγορούν τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι τους απέκλεισε από το να συμμετέχουν στην ιντερνετική συζήτηση.

Μάλιστα, η νομική υπηρεσία αποκαλεί αυτή την κίνηση ως προσπάθεια «εκμηδένισης της διαφωνίας» και παραβίαση στο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Ο γραμματέας του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ και ο επικεφαλής των κοινωνικών δικτύων του προέδρου, Ντάνιελ Σκαβίνο, κατονομάζονται στις μηνύσεις.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Σον Σπάισερ είπε ότι οι αναρτήσεις του Τραμπ θεωρούνται «επίσημες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ».

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου στο πανεπιστήμιο Columbia, Τζαμίλ Τζαφέρ, υπογράμμισε ότι «ο Λευκός Οίκος δρα παράνομα όταν αποκλείει τους ανθρώπους από το φόρουμ συζήτησης, απλά επειδή διαφωνούν με τον πρόεδρο».

Σύμφωνα με την ομάδα, η συνήθεια του λογαριασμού του Τραμπ να μπλοκάρει ανθρώπους θα πρέπει να απασχολεί τους πάντες.

Γιατί; Γιατί ακόμη κι αν καταφέρουν να διαβάσουν τις αναρτήσεις του προέδρου, αυτό που θα δουν θα είναι συνειδητά απαλλαγμένο από κάθε κριτική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ