Ερωτήματα που περιστρέφονται γύρω από την αρχαιολογία και τη σύγχρονη τέχνη, θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης της documenta 14 στην Αθήνα, όπου 15 διευθυντές/διευθύντριες μουσείων και επιμελητές/επιμελήτριες από διάφορες χώρες της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Ευρώπης θα ανταλάξουν τις απόψεις τους.

Η εκδήλωση, στην οποία η είσοδος είναι ελεύθερη και είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στις 19:00 στο Ινστιτούτο Γκέτε, τιτλοφορήθηκε από την επιμελήτρια Μαρίνα Φωκίδη Digging into the Future (Ανασκάπτοντας το μέλλον).

Εξακολουθούν σήμερα τα μουσεία να είναι οι κατάλληλοι χώροι για την παρουσίαση, την τεκμηρίωση, τη διάδοση και την αρχειοθέτηση, ή ακόμη για την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον θεατή και στο αντικείμενο; Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τα μουσεία αλλά και ο τρόπος που τα μουσεία στρέφονται προς την κοινωνία βρίσκονται σε διαδικασία αλλαγής. Η εκδήλωση της documenta επικεντρώνεται, έτσι, στα νέα μοντέλα, τις νέες μεθόδους και τους αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς, που προχωρούν πέρα από τις συμβατικές προσεγγίσεις του θέματος.

Δεκαπέντε διευθυντές/διευθύντριες μουσείων και επιμελητές/επιμελήτριες από διάφορες χώρες της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Ευρώπης προσκλήθηκαν να εξετάσουν τα ζητήματα αυτά. Η ομάδα έχει πραγματοποιήσει ήδη τρεις συναντήσεις – στη Βραζιλία, τη Βολιβία και τη Νότια Αφρική.

Θέματα των συναντήσεων ήταν η διαχείριση των συλλογών, ο υβριδισμός, η αποαποικιοποίηση και η συμμετοχή των κοινοτήτων. Γνώση και ιδέες διαδίδονται από το νότο στο βορρά και το αντίστροφο.

Πληροφορίες
Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017, 19:00
στο Goethe-Institut Athen
Ομήρου 14-16, Αθήνα,
Τηλ. 210 3661000
Είσοδος ελεύθερη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ