Ανεξάρτητη θυγατρική εταιρία της νοτιοκορεάτικης Samsung Electronics θα αποτελέσει η ελληνική Innoetics, βλαστός του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά. Η Innoetics από το 2006 αναπτύσσει τεχνολογίες μετατροπής κειμένου σε ομιλία από 15 γλώσσες.

Το ποσό της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό.

Η Innoetics θεωρείται μία από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς στις τεχνολογίες φωνής και είναι τεχνοβλαστός (spin-off) του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά». Ιδρύθηκε το 2006 από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Κέντρου, Σωτήρη Καραμπέτσο και Σπύρο Ράπτη, με στόχο την εξέλιξη και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στις τεχνολογίες φωνής. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Innoetics αναπτύσσει και διαθέτει τεχνολογίες Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή του τομέα παγκοσμίως, έχοντας αποσπάσει βραβεύσεις σε έγκυρους διεθνείς οργανισμούς.

Η εταιρεία θα συνεχίσει την ανάπτυξη των τεχνολογιών της, όντας πλέον ανεξάρτητη θυγατρική της Samsung και διατηρώντας τις λειτουργίες της στην Αθήνα.

  • Ξέρατε ότι… μπορείτε να Ακούσετε το Άρθρο στο in.gr (κάνοντας κλικ στο εικονίδιο των ακουστικών κάτω από την κεντρική φωτογραφία του άρθρου, ή από το app του in.gr)

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚ «Αθηνά», η εξαγορά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων ετών σε ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, ενώ παράλληλα είναι η μεγαλύτερη άμεση εξαγορά τεχνοβλαστού ελληνικού ερευνητικού/ακαδημαϊκού οργανισμού στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο κύριος Γιάννης Ιωαννίδης, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΕΚ «Αθηνά» εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε ως μια εξαιρετική και μοναδική επιτυχία της Innoetics. «Τα αποτελέσματα της οραματικής ερευνητικής προσπάθειας μιας ομάδας του Κέντρου μας ήταν το ουσιαστικό στοιχείο που οδήγησε στη δημιουργία της Innoetics, η οποία μετά από έντονη και συστηματική επιχειρηματική δουλειά, εξελίχθηκε σε μια διεθνούς επιπέδου εταιρεία, άξια να αποκτηθεί από έναν κολοσσό όπως η Samsung», επεσήμανε ο κύριος Ιωαννίδης. «Το ‘Αθηνά’ θα αξιοποιήσει αυτή την εμπειρία για να υποστηρίξει νέες καινοτόμες και ρηξικέλευθες προσπάθειες των ερευνητών του και να ενισχύσει την μετατροπή των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν σε αποδοτικές τεχνολογικές λύσεις και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες», κατέληξε ο ίδιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,tech.in.gr