Τι κι αν στον διαστημικό εξοπλισμό της NASA υπάρχει ξεκάθαρη πινακίδα με οδηγίες «παρακαλώ μην αγγίζετε»; Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς τον αγνοεί επιδεικτικά, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που έκανε το γύρο των κοινωνικών δικτύων και απέσπασε καταιγισμό σχολίων.

Ο Μάικ Πενς επισκέφθηκε το Kennedy Space Center στη Φλόριδα, όταν άγγιξε μέρος διαστημικού εξοπλισμού, στον οποίο υπήρχε ξεκάθαρη πινακίδα που έγραφε «μην αγγίζετε».

Αργότερα, ο ίδιος απολογήθηκε στη NASA μέσω twitter, αστειευόμενος ότι ο γερουσιαστής της Φλόριδα, Μάρκο Ρούμπιο τον «προκάλεσε» να το κάνει.

Η NASA από την πλευρά της διαβεβαίωσε τον Πενς πως όλα είναι εντάξει, πως ούτως ή άλλως, ο εξοπλισμός χρειαζόταν καθαρισμό και πως ήταν τιμή τους να υποδεχθούν τον Πενς.

«Η διαδικασία απαιτεί τον καθαρισμό του εξοπλισμού πριν αυτός συνδεθεί με το διαστημικό αεροσκάφος, συνεπώς το γεγονός ότι άγγιξε κάποιος την επιφάνεια, είναι απολύτως εντάξει. Διαφορετικά, θα είχε ένα προστατευτικό κάλυμμα».

Φυσικά, η «καταιγίδα» στα κοινωνικά δίκτυα δεν άργησε να ξεσπάσει. Η φωτογραφία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να αγγίζει μέρος του διαστημόπλοιου Orion, παρά την επιγραφή «κρίσιμο μέρος διαστημικού εξοπλισμού» έγινε viral.

Ορισμένοι χρήστες έσπευσαν να ασκήσουν κριτική στον Μάικ Πενς, καθώς «αγνόησε την επιγραφή».

«Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι ο αντιπρόεδρός μας έχει τον αυτοέλεγχο ενός μικρού παιδιού, που του έχουν υποσχεθεί κάτι γλυκό», σχολίασε ένας χρήστης.

Άλλοι, πάλι, αντιμετώπισαν το περιστατικό με χιούμορ. «Έπειτα από έξι μήνες στο πλευρό του Τραμπ, ο Πενς θα ζήλευε και μια διαστημική κάψουλα για ένα ταξίδι στο σκοτεινό και παγωμένο κενό του διαστήματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ