Η HMD Global, η κατασκευάστρια των κινητών τηλεφώνων με την επωνυμία Nokia και η ZEISS ανακοίνωσαν την από κοινού υπογραφή αποκλειστικής συνεργασίας, η οποία στοχεύει στη θέσπιση νέων προτύπων εικόνας στη βιομηχανία των smartphone.

Αυτή η, μακροπρόθεσμη, συμφωνία βασίζεται στην τεχνογνωσία και στην κοινή πορεία που διαθέτουν τόσο η Nokia όσο και η ZEISS. Οι επαφές των δύο εταιρειών ZEISS και Nokia ξεκίνησαν πριν από μια δεκαετία. Η προηγούμενη συνεργασία τους συνέβαλλε στη διαμόρφωση τεχνολογικών καινοτομιών από τη ZEISS και τη Nokia, όπως το πρώτο κινητό τηλέφωνο παγκοσμίως με πολλαπλά megapixels και πολλές άλλες πρωτοποριακές συσκευές, από τα Nokia N Series έως εκείνες που διαθέτουν τεχνολογίες Nokia PureView. Αυτή η ανανεωμένη σχέση αποτελεί μακροπρόθεσμη δέσμευση για την αξιοποίηση αυτής της τεχνολογικής καινοτομίας για τα επόμενα χρόνια.

O Arto Nummela, Διευθύνων Σύμβουλος της HMD Global δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία με τη ZEISS αποτελεί σημαντικό κομμάτι της δέσμευσής μας να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον τελικό καταναλωτή. Οι fans μας θέλουν κάτι πολύ περισσότερο από μια καλή κάμερα στο smartphone, θέλουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία εικόνας που δεν θέτει απλώς τα στάνταρ, αλλά τα επαναπροσδιορίζει. Οι fans μας το περιμένουν και, μαζί με τη ZEISS, τους το παρέχουμε – από κοινού ανεπτυγμένη τεχνολογική υπεροχή εικόνας για όλους».

Ο Δρ. Matthias Metz, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ZEISS σχολίασε επίσης «Η συνεργασία της HMD Global με τη ZEISS για τα Nokia smartphones θα ενισχύσει εκ νέου τη συνολική εμπειρία εικόνας για τους καταναλωτές, με γνώμονα την υπεροχή και την καινοτομία. Η συνεργασία μας είναι χτισμένη σε γερά θεμέλια. Μαζί, προσβλέπουμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο μέλλον της εξελιγμένης smartphone εικόνας.».

  • Οι φακοί στα Nokia 3, Nokia 5 και Nokia 6 δεν περιλαμβάνουν τεχνολογία ZEISS. Αυτά τα κινητά τηλέφωνα έχουν ήδη ανακοινωθεί και βρίσκονται μεταξύ αυτών που προηγήθηκαν – με βάση την προηγούμενη συνεργασία μεταξύ Nokia και ZEISS – και αυτών που πρόκειται να έρθουν από αυτή την ανανεωμένη συνεργασία.
  • Ξέρατε ότι… Η συνεργασία μεταξύ της ZEISS και της Microsoft στα smartphone έληξε από κοινού με την έναρξη της συνεργασίας με την HMD.

{{{related}}}

tech.in.gr