Οι θεατές ταινιών στην Κίνα αναγκάζονται να παρακολουθήσουν προπαγανδιστικά βίντεο στις κινηματογραφικές αίθουσες, με πρωταγωνιστές διάσημους αστέρες της κινεζικής κινηματογραφικής βιομηχανίες.

Ηθοποιοί όπως ο Τζάκι Τσαν, ο Ντόνι Γεν (Rogue One) και η Λι Μπινγκμπίνγκ (Transformers) πρωταγωνιστούν στα βίντεο που άρχισαν να προβάλλονται τον Ιούλιο στις αίθουσες.

Όπως αναφέρει το BBC, τα βίντεο προωθούν το όραμα του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ για μια «νέα Κίνα» και τις «βασικές σοσιαλιστικές αρχές» του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο τίτλος των μικρού μήκους ταινιών αυτών είναι: «Η δόξα και το όνειρο: το κινέζικο όνειρό μας».

Μεταξύ άλλων, η Λι Μπινγκμπίνγκ ακούγεται να λέει: «Ανεξαρτήτως τι κάνετε, εάν δεν απογοητεύετε την χώρα μας, την κοινωνία μας, το λαό μας και την οικογένειά σας, τότε βοηθάτε στην εκπλήρωση του κινεζικού ονείρου».

Η εφημερίδα Beijing Youth Daily αναφέρει ότι στόχος των βίντεο «είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα και να αποδεχθούν τις αρχές και τις πολιτικές του (κομμουνιστικού) κόμματος».

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα έσπευσαν να καταδικάσουν την πρακτική, αναφέρει το BBC, ενώ άλλοι τη στήριξαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ