Οι δημοτικές αρχές του Σικάγου των ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως σύντομα οι μαθητές δεν θα αποφοιτούν από το High School (Λύκειο για εμάς) αν δεν έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πώς θα συνεχίσουν τη ζωή τους. Αν δεν έχουν εγγραφεί σε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή δεν έχουν βρει δουλειά τότε δεν θα λαμβάνουν το απολυτήριό τους.

Οι εμπνευστές του σχεδίου υποστηρίζουν πως με τον τρόπο αυτό θα υποχρεώσουν να νέα παιδιά να ασχοληθούν σοβαρά με το μέλλον τους.

Ο αντίλογος φυσικά είναι πως, αν το εκπαιδευτικό σύστημα κάνει σωστά τη δουλειά του, τα παιδιά θα είναι αρκετά ώριμα για να δουν σοβαρά το μέλλον τους. Διαφορετικά, το όλο σύστημα είναι απλώς μια ομολογία της αποτυχίας των σχολείων να διδάξουν στους μαθητές όσα πραγματικά χρειάζονται για τη ζωή.

Δεν λείπουν βέβαια και οι conspiracy theories που υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα σχέδιο να κρατηθούν τα παιδία υπό τον έλεγχο του ακαδημαϊκού συστήματος και να τους απομυζήσουν (μέσω τον student loans) όσο περισσότερα χρήματα γίνεται.

Αν ο Δήμαρχος καταφέρει να περάσει το σχέδιό του, θα εφαρμοστεί από το 2020. Λυπάμαι τα καημένα τα παιδιά που γίνονται πειραματόζωα στις ιδέες κάθε άσχετου. Κάτι σαν την Ελλάδα δηλαδή.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου

Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Γιώργος Επιτήδειος