Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των 40 ομάδων που θα συμμετέχουν στην Euroleague και στο EuroCup και εγκρίθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας σεζόν. Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να διεξαχθούν κανονικά οι αγωνιστικές της Euroleague που συμπίπτουν με τις ημερομηνίες που η FIBA έχει ορίσει για την διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Η απόφαση αυτή της Euroleague θα επηρεάσει όλες τις εθνικές ομάδες, αφού δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους διεθνείς που θα αγωνίζονται στις κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και σίγουρα αναμένεται να υπάρξει απάντηση από την πλευρά της FIBA.

Το τζάμπολ της πρώτης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου για την Euroleague θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου και της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής στις 6 Απριλίου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ από τις 17 Απριλίου έως την 1η Μαΐου, ενώ το Φάιναλ-4, που φέτος θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι, είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 18-20 Μαΐου.

Η κανονική περίοδος του ΕuroCup θα αρχίσει στις 11 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 27 Δεκεμβρίου. Το TOP-16 θα διαρκέσει από τις 3/1 έως τις 7/2. Τα προημιτελικά θα αρχίσουν στις 6 Μαρτίου και τα ημιτελικά στις 20 Μαρτίου. Η σειρά των τελικών, που θα κριθεί στις 2 νίκες, θα αρχίσει στις 10 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί είτε στις 13 Απριλίου είτε στις 16 Απριλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ