Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία και τρόμο, που θα σας κόψει την ανάσα. O Στίβεν Κινγκ μόλις επέστρεψε και υπογράφει, μαζί με τον Ρίτσαρντ Τσίζμαρ, μια ολοκαίνουργια νουβέλα, βγαλμένη από την καρδιά του τρομακτικού, γοητευτικού σύμπαντός του.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη.

  • Σύνοψη βιβλίου

Ελάτε… προσοχή στα σκαλιά… η ανηφόρα είναι απότομη…
Μόλις φτάσατε στο Καστλ Ροκ του Μέιν. Έχετε ξανάρθει εδώ. Ξέρετε τις παράξενες ιστορίες που κυκλοφορούν γι’ αυτό το μέρος –Κούτζο, Στάσου πλάι μου, Χρήσιμα αντικείμενα… Όμως δεν είχε ειπωθεί ποτέ μέχρι τώρα η ιστορία για την Γκουέντι και το κουτί.
Είναι καλοκαίρι του 1974 και η δωδεκάχρονη Γκουέντι Πίτερσον δέχεται το μαγικό κουτί που της προσφέρει ένας μυστηριώδης άντρας. Οχτώ πολύχρωμα κουμπιά στολίζουν το κουτί από μαόνι που, όπως ισχυρίζεται ο άγνωστος, θα τη βοηθήσει στη ζωή της. Ταυτόχρονα όμως την προειδοποιεί: «Να προσέχεις το κουτί. Δίνει δώρα, όμως τα δώρα του είναι μικρή ανταμοιβή σε σχέση με την ευθύνη…» Και πράγματι, υπέροχα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν στην Γκουέντι. Μέχρι τη στιγμή που αποφασίζει να πατήσει ένα από τα κουμπιά…

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε το βιβλίο «Η Γκουέντι και το κουτί». Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Διαβάστε ένα απόσπασμα

  • Οι συγγραφείς

Ο Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων. Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Κάρι, Το Αυτό, Σάλεμς Λοτ, Το Κοράκι, Skeleton Crew, το έπος του Μαύρου Πύργου, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Στάσου πλάι μου, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Ο Θόλος. Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα, ενώ τo 2016 βραβεύθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του.

Έργα του Ρίτσαρντ Τσίζμαρ έχουν δημοσιευτεί σε δεκάδες περιοδικά, όπως το Ellery Queen’s Mystery Magazine, αλλά και σε πλήθος εκδόσεων της σειράς The Year’s 25 Finest Crime and Mystery Series. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο World Fantasy, τέσσερις φορές με το International Horror Guild Award, καθώς και με το βραβείο της HWA. Πρόσφατα εκδόθηκε η τρίτη συλλογή διηγημάτων του με τίτλο A Long December, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

  • Όροι και προϋποθέσεις διαγωνισμού

– Οι νικητές θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από το Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Κλειδάριθμος: Πεσμαζόγλου 5 στην Στοά του Βιβλίου, τηλ.: 210 – 3300104
– Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 14/7/2017.
– Οι νικητές εκτός Αττικής θα παραλάβουν το αντίτυπό τους ταχυδρομικώς.
– Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν μέσω e-mail από το in.gr Βιβλίο.
– Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

entertainment.in.gr