Λένε ότι τα όνειρα είναι πάντα υπερβολικά και έντονα ακριβώς για να μας τραβήξουν την προσοχή. Αλλά, κάθε όνειρο έχει τον σκοπό του: να μας προειδοποιήσει, να μας εμπνεύσει, να μας παρακινήσει, να μας αποτρέψει…Η αποκωδικοποίηση τους φανερώνει πολλές φορές την ψυχολογικής μας κατάσταση και το να ξέρουμε να διαβάζουμε τα όνειρα μας είναι σημαντικό. Τα μηνύματα τους φανερώνουν τι τρέχει με εμάς. Οι μέλλουσες νύφες συχνά αγχώνονται με όλες τις προετοιμασίες, γεγονός που τους προκαλεί συνεχόμενα στριφογυρίσματα στο κρεβάτι και τρομακτικούς εφιάλτες. Σύμφωνα με ένα μικρό γκάλοπ στη σελίδα facebook του Bride Guide οι πιο συχνοί εφιάλτες αναδείχθηκαν οι 5 παρακάτω:
 
1
Σενάριο: «Η ημέρα του γάμου έφτασε. Γιατί είναι όλα στον αέρα;»
Η αγχωμένη νύφη ονειρεύεται ότι έχει ξημερώσει η μέρα του γάμου της και εκείνη είναι σε κακό χάλι: αχτένιστα μαλλιά, άβαφα νύχια, πιτζάμες αντί νυφικού, αγουροξυπνημένη αντί για κέφι τρελό και δίσκος με ψίχουλα αντί εντυπωσιακού πλατό με 5όροφη τούρτα. Το καλύτερο: κανείς δεν έχει έρθει στο μυστήριο αφού ποτέ δεν εστάλησαν οι προσκλήσεις! Πανικός, ιδρώτας…Ένα απότομο ξύπνημα σώζει το κορίτσι μας από το καρδιακό.
 
Η εξήγηση: Ο πιο κλασικός νυφικός εφιάλτης. Η κακή εμφάνιση μαρτυρά την συναισθηματική και πνευματική σύγχυση της νύφης. Η απουσία της τούρτας δηλώνει ότι και την έλλειψη υποστήριξης που αισθάνεται η νύφη ενώ το γεγονός ότι φορά πιτζάμες αντί νυφικού δείχνει την αγωνία της για την κριτική που θα δεχθεί αν κάτι δεν πάει καλά στην όλη οργάνωση του γάμου.        
 
2
Σενάριο: «Γάμος; Ποιος γάμος; Θυμήστε μου…»
Το απόλυτο κενό. Ποιος είμαι, που είμαι, που έχω να πάω και γιατί είστε όλοι εσείς εδώ. Έγινε ο γάμος; Πότε; Και που ήμουν εγώ; Αναπάντητα ερωτήματα και δεκάδες ερωτηματικά συνοδεύουν την αγχωμένη νύφη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συνήθως, δε, οι γονείς της είναι αυτοί που σπεύδουν – στον ύπνο της πάντα – να της υπενθυμίσουν το γάμο της. Άλλες πάλι βλέπουν τους εαυτούς τους κάτι να ετοιμάζουν, κάτι να διακοσμούν χωρίς να γνωρίζουν το τι μέχρι που οι καλεσμένοι τις ενημερώνουν για τα χαρμόσυνα! Τέλος, στην κατηγορία αμνησία συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι η νύφη δεν έχει ακόμη αγοράσει το νυφικό της.
 
Η εξήγηση: Τα ψώνια στο όνειρο συνήθως δείχνουν την αναποφασιστικότητα που αντιμετωπίζει η νύφη και στην πραγματικότητα ή ακόμη και την έλλειψη συγκέντρωσης των δυνάμεων στα επουσιώδη. Το γεγονός, από την άλλη, ότι η νύφη δεν θυμόταν κάντο γάμο είναι σημάδι ότι μάλλον πρέπει να ενεργοποιηθεί λίγοι παραπάνω και να κλείσει τις όποιες εκκρεμότητες.
 
3
Σενάριο: «Γιατί παραμορφωθήκαμε έτσι;»
 Και ενώ από μακριά δείχνετε κουκλίτσα, μόλις η «κάμερα» πλησιάζει αντιλαμβάνεστε ότι είστε γεμάτες κοκκινίλες, σπυράκια και λοιπά ενοχλητικά σημάδια. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι η υπόσχεση του φωτογράφου ότι θα σας φτιάξει στο photoshop! Μια παραλλαγή του συγκεκριμένου εφιάλτη είναι ότι τα μαλλιά των καλεσμένων σας έχουν το κυρίαρχο χρώμα του γάμου σας.  
 
Η εξήγηση: Τα «δερματολογικά» πολλές φορές ταυτίζονται με τις κακίες που μπορεί να έχετε ακούσει από τρίτους ενώ ο φωτογράφος αντιπροσωπεύει το κομμάτι αυτού του εαυτό σας που αρνείται να επηρεαστεί από τέτοια σχόλια.   
Τα αλλόκοτα βαμμένα μαλλιά των καλεσμένων συμβολίζουν το βαθμό που επηρεάζουν οι αγωνίες της το φιλικό και συγγενικό της περιβάλλον.    
 
4
Σενάριο: «Ποιος δεν κάθεται καλά;»
Και είμαστε μέσα στα μέλια και ο παπάς μας δίνει τις συγκινητικές ευχές του, κάποιοι καλεσμένοι αρχίζουν τις φωνές, τα δυνατά γέλια και τα απρεπή σχόλια.
 
Η εξήγηση: Η κακή συμπεριφορά των καλεσμένων αποτελεί συχνά εφιάλτη για τις νύφες. Δεν είναι τίποτα άλλο από το ίδιο το άγχος της νύφης για την επιτυχία όλου του γάμου, ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά.
  
5
Σενάριο: «Ρε παιδιά, είδε κανείς το γαμπρό;»
Η νύφη χάνει τα ίχνη του γαμπρού για πολλές ώρες μετά το μυστήριο. Όλες οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν τους πάντες, πλην του γαμπρού.
 
Η εξήγηση: Μήπως τον έχετε καλομαθημένο και δεν του έχετε αναθέσει καμία από τις ετοιμασίες του γάμου; Ή μήπως δεν το θεωρείτε αξιόπιστο και ικανό να αναλάβει κάτι; Όπως κι αν έχει, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Βρείτε τρόπο να τον εμπλέξετε πιο ενεργά στην όλη διαδικασία των προετοιμασιών.        
 
 

gamos.gr