Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με αυτά, πως μπορείς να αναγνωρίσεις τα αντικείμενα μέσα σε ένα κλειστό δωμάτιο χρησιμοποιώντας εκπομπές ραδιοκυμάτων στη συχνότητα του Wifi.

Για πρώτη φορά όμως ερευνητές του University of California, Santa Barbara κατάφεραν να φορτώσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό πάνω σε drones.

Δύο αυτόνομα ιπτάμενα εργαστήρια πετούν στις δύο πλευρές μιας γωνίας του κλειστού χώρου και με τις κεραίες τους εκπέμπουν ραδιοκύματα. Με ειδικούς αισθητήρες λαμβάνουν την ηχώ των κυμάτων και μετά τη στέλνουν σε έναν κεντρικό σταθμό για επεξεργασία.

Η τεχνολογία δεν είναι ακόμη τόσο ακριβής όσο θα ήθελαν οι δημιουργοί της αλλά φυσικά δεν διαθέτουν τόσους πόρους όσους έχουν οι μυστικές υπηρεσίες των μεγάλων χωρών.

Αν συνεχίσουμε έτσι σύντομα θα διαβάζουν ακόμη και τις σκέψεις μας. Με την ευκαιρία ενημερώστε τους ψεκασμένους φίλους σας πως αν καλύψεις το κεφάλι σου με αλουμινόχαρτο η ανάγνωση των εγκεφαλικών κυμάτων μας δεν γίνεται πιο δύσκολη όπως πιστεύουν πολλοί. Αντίθετα διευκολύνεται για κάποιες συχνότητες!

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου

Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Γιώργος Επιτήδειος