Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ σχετικά με τον τραυματισμό του Κώστα Φιλιππίδη, καθώς και την επισκευή του ελαστικού τάπητα στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ.

Ο ΣΕΓΑΣ «εκφράζει την λύπη του για τον τραυματισμό του Κώστα Φιλιππίδη και εύχεται στον αθλητή να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στους στίβους και να συνεχίσει να μας χαρίζει μεγάλες επιδόσεις και σημαντικές διακρίσεις, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση για τον Έλληνα άλτη του επί κοντώ.

Ακολούθησε και η ανακοίνωση του νοσοκομείου που ενημέρωσε για την επιτυχία της επέμβασης, αλλά και την επιστροφή στη δράση μετά από περίπου 40 ημέρες:

«Με απόλυτη επιτυχία χειρουργήθηκε για αποκατάσταση ρήξης μηνίσκου, στο θεραπευτήριο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου Κώστας Φιλιππίδης. Σύμφωνα με τον θεράποντα χειρουργό, Διευθυντή του τμήματος ρομποτικής ορθοπεδικής κο Διονύση Χίσσα, ο χρόνος αποθεραπείας του κορυφαίου αθλητή του άλματος επί κοντώ εκτιμάται στις 40 ημέρες».

Πλέον, ο Φιλιππίδης θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου 3-14 Αυγούστου, αφού ήταν και ο μεγάλος στόχος του μέσα στη σεζόν.

Ο Έλληνας αθλητής χάνει βέβαια το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων της Λιλ αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά και αρκετά σημαντικά μίτινγκ για το Diamond League μέσα στον Ιούλιο και ελπίζει να δώσει το παρών στο Λονδίνο.

Όσο για το κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, ο ΣΕΓΑΣ αναφέρει: «Η επισκευή του ελαστικού τάπητα στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ ήταν μέρος του συνολικού έργου της αποκατάστασής του, το οποίο όμως υλοποιήθηκε μόνο σε ό,τι αφορά τη στεγανοποίηση της οροφής.

Ο ΣΕΓΑΣ έθεσε και πάλι το θέμα αυτό σε συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, δυστυχώς όμως το έργο δεν προχώρησε. Ακριβώς γι΄αυτό η ομοσπονδία αποφάσισε τον Μάιο να προκηρύξει η ίδια το έργο.

Η εταιρεία, που ανέλαβε την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες την Πέμπτη (22/6), ακριβώς λόγω της απουσίας της εθνικής ομάδας στη Λιλ. Ελπίζουμε ότι η διοίκηση του ΟΑΚΑ θα προχωρήσει στην εκτέλεση του συνόλου των έργων που εκκρεμούν στο ΟΑΚΑ».

Ο Καραλής 5.51μ στην Πράγα 

Στο μεταξύ, νέα καλή εμφάνιση είχαμε μέσα στη σεζόν από τον Εμμανουήλ Καραλή, αυτή τη φορά στο μίτινγκ της Πράγας. Ο 18χρονος επικοντιστής ξεπέρασε τα 5.51μ με την πρώτη και για μία ακόμη φορά βρέθηκε ψηλά. Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου έκανε στη συνέχεια ένα άκυρο άλμα στα 5.61μ κι έπειτα δοκίμασε δύο φορές στα 5.70μ, προκειμένου να ισοφαρίσει το ατομικό του ρεκόρ.

Ο πήχης μπορεί να μην του έκανε το χατήρι, ωστόσο οι προσπάθειές του σε αυτό το ύψος ήταν πολύ καλές. Ο Καραλής έχει φετινό ρεκόρ 5.63μ, ενώ στη διάρκεια της σεζόν έχει ολοκληρώσει τέσσερις αγώνες πάνω από τα 5.50 μέτρα. Η επόμενη εμφάνιση του αθλητή θα γίνει στην ερχόμενη Τετάρτη (28/6) στο Νανσί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ