Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Με πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων συνεχίζεται το Summer Nostos Festival

Η 4η ημέρα του SNFestival, Τετάρτη 21 Ιουνίου, συνεχίζεται με εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα όπως: τη βρετανική μπάντα The Cinematic Orchestra, την τραγουδίστρια και performer Sussan Deyhim, τη Mélanie De Biasio καθώς και εκπλήξεις από το διαδραστικό show Circus Outdoors...

Η 4η ημέρα του SNFestival, Τετάρτη 21 Ιουνίου, συνεχίζεται με εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα:

Το Summer Nostos Festival έχει την τιμή να φιλοξενεί, μια από τις πιο ξεχωριστές παρουσίες του παγκόσμιου καλλιτεχνικού στερεώματος, την συνθέτρια, τραγουδίστρια και performer, Sussan Deyhim, γνωστή για τη δημιουργία μιας μοναδικής ηχητικής και φωνητικής γλώσσας εμποτισμένης με την αίσθηση του τελετουργικού και του άγνωστου. Η μουσική της, πλούσια σε περίπλοκα και εξαιρετικά υλοποιημένα φωνητικά κομμάτια, μένει πιστή στο πνεύμα της αρχαίας της κληρονομιάς, ενώ στρέφεται ταυτόχρονα προς το μέλλον με ένα χαρακτήρα ευαισθησίας τόσο προσωπικό όσο και ποιητικά δραματικό.

Η σκηνή του Ξέφωτου γεμίζει με τους ατμοσφαιρικούς και αινιγματικούς ήχους της βρετανικής μπάντας The Cinematic Orchestra, μέσα από την πιο πρόσφατη δουλειά της με τίτλο ‘To Believe’ που συνδυάζει τζαζ και ηλεκτρονική μουσική, και αποτελεί μια εμψυχωτική μουσική εμπειρία, βασισμένη στην απλή ιδέα, πως προϋπόθεση όλων στη ζωή είναι η πίστη.

Μία από τις πιο ιδιαίτερες εκπροσώπους της σύγχρονης ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής, η Mélanie De Biasio, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Σκηνή του Καναλιού για να παρουσιάσει συνθέσεις και κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας της, σε μια μουσική βραδιά που συναντιούνται η ευρωπαϊκή τζαζ, η soul, η pop, η ηλεκτρονική μουσική, το trip-hop και η κλασική μουσική. Πριν από τις συναυλίες, η Kafka (Κατερίνα Καφεντζή) θα υποδεχθεί στο The Rehearsal Room τους The Cinematic Orchestra και τη Mélanie De Biasio, σε μισάωρες απρόβλεπτες, off the record συζητήσεις.

100 χρόνια από την πρώτη δημοσίευση (1917) στο περιοδικό Λόγος, ενός από μεγαλύτερα ποιήματα της νεοελληνικής ποίησης, ‘Μήτηρ Θεού’ η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) τιμά τον Άγγελο Σικελιανό, σε μια εκδήλωση με ομιλητές τον Ευριπίδη Γαραντούδη (Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ) και το Γιώργο Κοροπούλη (Ποιητή).

Από το Kecak της Ινδονησίας, το Zapateado και τα Palmas του Flamenco, μέχρι το Αφροαμερικάνικο Ηambone και το stepping, υπό την καθοδήγηση του Θάνου Δασκαλόπουλου, το διαδραστικό εργαστήριο Μουσικής Σώματος (Body Music Workshop) έρχεται για 3 ημέρες στο Summer Nostos Festival, προσκαλώντας τους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν το σώμα τους, ως το κατεξοχήν πρωτογενές μέσο μουσικής και χορευτικής έκφρασης.

Oλοκληρώνοντας την περφόρμανς του, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 21/06 από την Ακρόπολη, ο Kim Jones, έπειτα από περιπλάνηση στους δρόμους της Αθήνας, φθάνει στο ΚΠΙΣΝ το απόγευμα της Τετάρτης (18:00μμ-19:00μμ), στο πλαίσιο του προγράμματος εικαστικών δρώμενων και περφόρμανς Only Connect!

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια: Καγιάκ στο Κανάλι, Αναρρίχηση, Land Art, Ρομποτική για παιδιά και Παιχνίδια στο πάρκο.

Η παράσταση της ομάδας STREB EXTREME ACTION συμμετέχει για τέταρτη ημέρα στο πρόγραμμα, και το διαδραστικό show Circus Outdoors μας επιφυλάσσει εκπλήξεις σε πολλαπλά σημεία του ΚΠΙΣΝ! Παράλληλα και καθόλη τη διάρκεια του SNFestival, συνεχίζεται η έκθεση αρχιτεκτονικής «Piece by Piece – Renzo Piano Building Workshop».

Μουσική, χορός, παιχνίδια, αθλητισμός, αρχιτεκτονική και τέχνη συναντιούνται σε μια εβδομάδα με δωρεάν εκδηλώσεις που διοργανώνει και χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). To Summer Nostos Festival (www.SNFestival.org) το πολυσυλλεκτικό διεθνές φεστιβάλ τέχνης, άθλησης και εκπαίδευσης, με ελεύθερη είσοδο για όλους, απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ανοιχτό δημιουργικό πεδίο συνάντησης, έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών.

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις
#SNFestival

Τετάρτη 21 Ιουνίου

Αναλυτικές περιγραφές για το πρόγραμμα της ημέρας
Καγιάκ στο Κανάλι
18:00 –20:00 | Κανάλι | Αθλητισμός
Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία μικρών και μεγάλων με το άθλημα του καγιάκ, με αφετηρία το περιεχόμενο και τη δομή των προγραμμάτων της Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ. Η επαφή με το νερό στις εγκαταστάσεις του Καναλιού αποτελεί μια ιδιαίτερη ευκαιρία να γνωρίσει κανείς το ΚΠΙΣΝ κωπηλατώντας!
Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Ρομποτική για παιδιά
18:00 – 20:00 | Μεσογειακός Κήπος | Αθλητισμός
Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι – είναι γνωστό άλλωστε πως η μάθηση επιτυγχάνεται ευκολότερα, ταχύτερα και ουσιαστικότερα όταν συνδυάζεται με το παιχνίδι. Η πτυχή του παιχνιδιού που εµπεριέχουν τα προγραµµατιζόµενα ρομπότ αποτελεί ένα σηµαντικό παράγοντα θετικού κινήτρου και παρώθησης. Ευνοεί την ανάπτυξη ερευνητικού ενδιαφέροντος και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δράσουν ως επιστήμονες – εφευρέτες και να αναπτύξουν δικές τους καινοτόμες ιδέες και λύσεις.
Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Park Games
18:00 – 21:30 | Στίβος| Αθλητισμός
H συνεργασία μεταξύ γονέα και παιδιού είναι το θεμέλιο για ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον. Σε αυτή τη δραστηριότητα ομάδες που αποτελούνται από ένα γονιό και ένα παιδί θα κληθούν να ανταγωνιστούν σε μια σειρά από δοκιμασίες που θα απαιτήσουν συντονισμό και συνεργασία. Οι ομάδες συναγωνίζονται ενάντια στον χρόνο και μεταξύ τους!
Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Land Art
18:30 – 21:30 | Εσπλανάδα | Δραστηριότητες για παιδιά
Με σημείο εκκίνησης τη σχέση μεταξύ φύσης και ανθρώπου, όπως αυτή εκφράζεται από την οικολογική συνείδηση και την ικανότητα αρμονικής διαβίωσης, μικροί και μεγάλοι καλούνται να ανακαλύψουν τις δυναμικές συνύπαρξης και συνεργασίας με τη φύση αλλά και μεταξύ τους, μέσα από τη δημιουργία εφήμερων έργων.
Κάθε ημέρα θα υπάρχουν ταυτόχρονα 5 δράσεις επιλογής για τους συμμετέχοντες (παιδιά από 7 ετών και πάνω, μόνα τους, ή μαζί με έναν ή δύο γονείς)
Συντελεστές: Αιμιλία Μπαντούνα, ζωγράφος, εκπαιδευτικός

Αναρρίχηση
18:30 – 21:30 | Πίδακες Νερού | Αθλητισμός
Πόσο ψηλά μπορείτε να φτάσετε; Πόσο καλά γνωρίζετε το σώμα σας; Φοβάστε τα ύψη; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν στην πίστα αναρρίχησης. Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, σας περιμένουμε να γνωρίσετε αυτό το νέο άθλημα με την βοήθεια και καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών μας.
Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος
Για άτομα ηλικίας 6 – 65 ετών

Βοdy Μusic
20:00 – 20:30 | Μουσικός Κήπος | Άλλες Δράσεις
Από την Τετάρτη 21/6 ως και την Παρασκευή 23/6, οι επισκέπτες του Summer Nostos Festival έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό εργαστήριο Μουσικής Σώματος (Body Music Workshop), υπό την καθοδήγηση του Θάνου Δασκαλόπουλου.
Από το Kecak της Ινδονησίας, το Zapateado και τα Palmas του Flamenco, μέχρι το Αφροαμερικάνικο Ηambone και το stepping, το σώμα αποτελεί το κατεξοχήν πρωτογενές μέσο μουσικής και χορευτικής έκφρασης. Ο συνδυασμός των χορευτικών αυτών αρχών με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, δημιουργούν ένα νέο αυτόνομο μέσο έκφρασης, το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά το ανθρώπινο σώμα για την ταυτόχρονη παραγωγή μουσικής και χορού.
Ο Θάνος Δασκαλόπουλος είναι χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος με αξιοσημείωτη παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως βασικός εκπρόσωπος του Βody Μusic στην Ελλάδα, βασίζει τη δουλειά του στην μουσική που εκφράζεται από τους ήχους του σώματος και της κρουστικής κίνησης, παίζοντας και αναμιγνύοντας διάφορα μουσικά στυλ, όπως jazz, funk, afro και latin μαζί με ανατολίτικα και βαλκανικά στοιχεία.
Συντελεστές: Θάνος Δασκαλόπουλος, Χορογραφία / Instructor

Άγγελος Σικελιανός, Μήτηρ Θεού. 100 χρόνια από την πρώτη δημοσίευση (1917)
18:30 | Πύργος Βιβλίων, EBE | Ομιλίες
Πριν από εκατό χρόνια, τον Απρίλιο 1917, ο Σικελιανός αρχίζει να δημοσιεύει στο περιοδικό Λόγος ένα από μεγαλύτερα ποιήματα της νεοελληνικής – γιατί όχι συνολικά της ελληνικής; – ποίησης, το Μήτηρ Θεού. Η δημοσίευση θα ολοκληρωθεί το 1919 στο ίδιο περιοδικό. «Όλη η νεκρώσιμη ακολουθία, επιζητώντας μόνο ‘‘τόπο χλόης και αναπαύσεως’’, άξαφνα ανάμεσ’ από τα δάκρυα, δοξαστική της Μοίρας και της Δημιουργίας, να η Μήτηρ Θεού», κατά τον λόγο του ίδιου του Σικελιανού.
Ομιλητές: Ευριπίδης Γαραντούδης, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ,
Γιώργος Κοροπούλης, Ποιητής
Συντονιστής: Μαρία Γεωργοπούλου, Μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΕΒΕ
Ανάγνωση: Γιώργος Κοροπούλης

STREB EXTREME ACTION
19:30 | Λαβύρινθος | Χορός
Αψηφώντας τους νόμους της φυσικής, η ομάδα «ηρώων-δράσης» με την ονομασία Streb Extreme Action, της πολυβραβευμένης χορογράφου Elizabeth Streb, καταλαμβάνει τον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για μια σειρά παραστάσεων που θα κόψουν την ανάσα.
Η Elizabeth Streb είναι μια Αμερικανίδα χορογράφος, performer και καθηγήτρια σύγχρονου χορού. Αφού αποφοίτησε από το πρόγραμμα χορού του State University of New York το 1972, συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με πειραματικές ομάδες.
Με αφετηρία την άποψη πως για την ίδια και τους χορευτές της η πρόβα προσομοιάζει περισσότερο σε πειραματικό εργαστήριο που εξετάζει τους επιστημονικούς νόμους σε σχέση με το σώμα, ίδρυσε το 1985 δική της χορευτική ομάδα, τους Streb Extreme Action.
Τα μέλη της ομάδας της Elizabeth Streb, συνδυάζουν δεξιοτεχνία και τεχνική.

*Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στον Λαβύρινθο.

The Rehearsal Room: Mélanie De Biasio

19:00 – 19:30| Xώρος Δοκιμών Χορωδίας, ΕΛΣ | Συζητήσεις
Στον όμορφο και εξαιρετικής ακουστικής χώρο δοκιμών της χορωδίας της ΕΛΣ, η Kafka (Κατερίνα Καφεντζή) θα κρατήσει σημειώσεις, θα επιμεληθεί και θα συντονίσει συζητήσεις μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών που θα προηγηθούν των live εκδηλώσεων. Μισάωρες απρόβλεπτες συνομιλίες, μία καλλιτεχνική παρέα, και εντελώς off the record!
*Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο φουαγιέ ισογείου της ΕΛΣ.

The Rehearsal Room: The Cinematic Orchestra

21:00 – 21:30| Xώρος Δοκιμών Χορωδίας, ΕΛΣ | Συζητήσεις
Στον όμορφο και εξαιρετικής ακουστικής χώρο δοκιμών της χορωδίας της ΕΛΣ, η Kafka (Κατερίνα Καφεντζή) θα κρατήσει σημειώσεις, θα επιμεληθεί και θα συντονίσει συζητήσεις μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών που θα προηγηθούν των live εκδηλώσεων. Μισάωρες απρόβλεπτες συνομιλίες, μία καλλιτεχνική παρέα, και εντελώς off the record!
*Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο φουαγιέ ισογείου της ΕΛΣ.

Sussan Deyhim: Beauty and the beast

19:30| Κανάλι | Μουσική
Συνθέτρια, τραγουδίστρια και performer, η Sussan Deyhim έγινε γνωστή για τη δημιουργία μιας μοναδικής ηχητικής και φωνητικής γλώσσας εμποτισμένης με την αίσθηση του τελετουργικού και του άγνωστου.
Έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις με διεθνείς ορχήστρες όπως η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Πολωνίας και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κρακοβίας, ενώ με καλλιτέχνες όπως Bobby McFerrin, U2 και Peter Gabriel. Έχει συνθέσει μουσική για 7 εγκαταστάσεις με video του Shirin Neshat, συμπεριλαμβανομένου του Turbulent που απέσπασε το βραβείο Venice Bienniale Golden Lion. Σημαντική ήταν η συνεργασία της με τον Alexandre Desplat για την υποψήφια για βραβείο Όσκαρ μουσική της ταινίας Argo.
Η μουσική της, πλούσια σε περίπλοκα και εξαιρετικά υλοποιημένα φωνητικά κομμάτια, μένει πιστή στο πνεύμα της αρχαίας της κληρονομιάς, ενώ στρέφεται ταυτόχρονα προς το μέλλον με ένα χαρακτήρα ευαισθησίας τόσο προσωπικό όσο και ποιητικά δραματικό.
Συντελεστές: Sussan Deyhim: Φωνητικά, John Leftwich: Μπάσο, Mitchel Forman: Πλήκτρα
Steve Hass: Ντράμς , Richard Horowitz: Φλάουτο

Mélanie De Biasio
20:30| Κανάλι | Μουσική
Μία από τις πιο ιδιαίτερες εκπροσώπους της σύγχρονης ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής, η Mélanie De Biasio, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Σκηνή του Καναλιού.
Η κλασσικής παιδείας φλαουτίστα και τραγουδίστρια θα παρουσιάσει συνθέσεις και κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας της, σε μια μουσική βραδιά που συνδέει χρόνους, τόπους και ήχους.
H Mélanie De Biasio σπούδασε κλασσικό χορό και φλάουτο προτού ανακαλύψει την αγάπη της για το τραγούδι. Σπούδασε μουσική στο Lemmens Institute και ολοκλήρωσε με διακρίσεις τις μουσικές της σπουδές στο Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών.
Το 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, το οποίο ακολούθησαν δύο ακόμα, ένα το 2013 και ένα το 2016, με τίτλο Blackened Cities. Και τα τρία άλμπουμ δέχτηκαν θετικές κριτικές, ενώ το έργο της στο σύνολο του, χαρακτηρίζεται ως λιτό και αισθησιακό. Το 2015 βραβεύθηκε με το European Border Breakers Award.

The Cinematic Orchestra
22:00| Ξέφωτο | Μουσική
Η σκηνή του Ξέφωτου γεμίζει με τους ατμοσφαιρικούς και αινιγματικούς ήχους της Cinematic Orchestra, μέσα από την πιο πρόσφατη δουλειά της με τίτλο To Believe.
Η βρετανική μπάντα, η οποία δημιουργήθηκε το 2009 από τον DJ και συνθέτη Jason Swinscoe, συνδυάζει τζαζ και ηλεκτρονική μουσική, αναδιαμορφώνοντας συνεχώς τον ήχο της με την ενσωμάτωση ρεμιξαρισμένων ηχογραφημένων στοιχείων και ζωντανού αυτοσχεδιασμού.
Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της αποτελεί μια εμψυχωτική μουσική εμπειρία, βασισμένη στην απλή ιδέα, πως προϋπόθεση όλων στη ζωή είναι η πίστη. Το To Believe είναι μια δημιουργία που ανατρέχει στις ρίζες της Cinematic Orchestra, έχοντας παράλληλα στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον σε αναζήτηση νέων επιρροών και τεχνικών παραγωγής, ώστε ο ήχος της να παραμένει σύγχρονος.
Συντελεστές: Jason Swinscoe, Electronics / πλήκτρα, Larry Brown, κιθάρα/φωνητικά, Sam Vicary, μπάσο, Luke Flowers, ντραμς, Tom Chant, σαξόφωνο, Dominic Marshall, πλήκτρα, Oliver Johnson, πλήκτρα, Bev Tawaih, φωνητικά, Heidi Vogel, φωνητικά

Όλες τις ημέρες
Αρχιτεκτονική Έκθεση «Piece by Piece – Renzo Piano Building Workshop»
06.00 – 00.00 | Φάρος | Εικαστικά & Εκθέσεις
Η έκθεση ‘Piece by Piece – Renzo Piano Building Workshop’ περιλαμβάνει αναπαραστάσεις αρχιτεκτονικών έργων των τελευταίων τριάντα ετών από το Renzo Piano Building Workshop. Αποτελείται από 18 μονογραφίες-εγκαταστάσεις σε τραπέζια, αφιερωμένα το καθένα σε ένα έργο, που μέσα από μοντέλα, σχέδια, φωτογραφίες και βίντεο, διηγούνται την ιστορία των διαφόρων projects του διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου.

Η παρουσίαση στο ΚΠΙΣΝ, αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της περιοδεύουσας έκθεσης που ξεκίνησε την πορεία της το 2013 στην Gagosian Gallery στη Νέα Υόρκη. Τόσο η δημιουργία της έκθεσης, όσο και η περιοδεία της στις πόλεις που προηγήθηκαν της Αθήνας, αλλά φυσικά και η παραμονή της στο ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Γιάννης Μπεχράκης
9:00 – 22:00 | 2ος Όροφος ΕΒΕ | Εικαστικά & Εκθέσεις
O διεθνώς αναγνωρισμένος φωτοδημοσιογράφος Γιάννης Μπεχράκης είναι διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, ενώ ο ίδιος έχει κερδίσει Pulitzer (2016) και έχει τιμηθεί με δεκάδες άλλες διακρίσεις.

Στην πρόσφατη δουλειά του αποτυπώνει το οδοιπορικό των προσφύγων που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Πρόσωπα, χώροι υποδοχής ή μετακίνησης, ενδιάμεσοι σταθμοί αλλά και στιγμιότυπα από την ατμόσφαιρα που διέπει το επώδυνο και συχνά ατέλειωτο ταξίδι των προσφύγων, αιχμαλωτίζονται στο φακό του, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στον θεατή των εικόνων που φιλοξενεί το ΚΠΙΣΝ. Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες του, καταλαβαίνει κανείς πως η κρίση που απεικονίζεται και βιώνεται στις μέρες μας είναι βαθιά ανθρωπιστική, κι αυτό ο Μπεχράκης το καταγράφει με απαράμιλλο τρόπο.

Circus Outdoors
Όλες τις ώρες | Ανοιχτοί Χώροι στο ΚΠΙΣΝ | Άλλες Δράσεις
Περπατώντας στους χώρους του ΚΠΙΣΝ μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε αναπάντεχες εκπλήξεις και διαδραστικά show.

Κύπελλο Σπύρου Λούη
06:00 – 00:00 | Υποδοχή ΚΠΙΣΝ | Εικαστικά & Εκθέσεις
Το Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal για τον Πρώτο Μαραθωνιονίκη, τον Έλληνα Σπύρο Λούη, και το οποίο του απονεμήθηκε κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, το 1896, εκτίθεται μόνιμα στο ΚΠΙΣΝ. Το ιστορικό κειμήλιο αγοράστηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε δημοπρασία του οίκου Christie’s όταν διατέθηκε προς πώληση από τον εγγονό του δρομέα. Η απόκτηση του Κυπέλλου συνοδεύτηκε από την άμεση δέσμευση του Ιδρύματος να το καταστήσει προσιτό στο ευρύ κοινό και να το μοιραστεί με όλους, εκθέτοντάς το μόνιμα στο ΚΠIΣΝ μετά την ολοκλήρωσή του. Έως τότε, περισσότεροι από 3.500.000 επισκέπτες είχαν ήδη την ευκαιρία να δουν το Κύπελλο από κοντά, κατά τη φιλοξενία του στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Λωζάνη.

entertainment.in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024