Ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό στο Φίνσμπουρι Παρκ του Λονδίνου δεν ήταν γνωστός στις Αρχές, σύμφωνα με τον υπουργό Ασφαλείας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας.

Ο άνδρας συνελήφθη μετά από επίθεση με φορτηγό σε πιστούς που έβγαιναν από τέμενος. Πρόκειται για έναν 48χρονο που κατηγορείται ως ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δέκα τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, όλα τα θύματα ήταν μουσουλμάνοι.{{{ map }}}

Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία αντιμετώπισε το περιστατικό ως πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Το τέμενος επισκέφθηκε ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ η πρωθυπουργός βρίσκεται και εκείνη στο Φίνσμπουρι Παρκ και συναντήθηκε με θρησκευτικούς ηγέτες.

Η Μέι είπε πως το μίσος και το κακό δεν θα επικρατήσουν ποτέ. «Σήμερα το πρωί, η χώρα μας ξύπνησε με τα νέα άλλης μιας τρομοκρατικής επίθεσης στους δρόμους της πρωτεύουσάς μας: της δεύτερης αυτό τον μήνα και τόσο αρρωστημένης όπως εκείνες που προηγήθηκαν», δήλωσε έξω από το γραφείο της στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ήταν μια επίθεση η οποία για άλλη μια φορά είχε στόχο κανονικούς και αθώους ανθρώπους που συνέχιζαν κανονικά τη ζωή τους, αυτή τη φορά βρετανούς μουσουλμάνους καθώς έφευγαν από ένα τέμενος μετά την προσευχή» σημείωσε.

Είπε πως επιπλέον αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για να παράσχουν ασφάλεια και υποστήριξε πως η Βρετανία υπήρξε υπερβολικά ανεκτική σε όλες τις μορφές εξτρεμισμού κατά το παρελθόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ