Η Ελλάδα μπλόκαρε κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικρίνει την Κίνα για τις πρακτικές της όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ευρωπαίοι διπλωμάτες σημειώνουν ότι η κίνηση αυτή της Ελλάδας υπονομεύει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της καταστολής του Πεκίνου κατά ακτιβιστών και αντιφρονούντων.

Η ΕΕ αναμενόταν να προβεί σε δήλωση επί του θέματος την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, αλλά δεν κατάφερε να επιτύχει την απαιτούμενη ομοφωνία από τα 28 κράτη μέλη.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία και την οργάνωση Human Rights Watch αυτή είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ δεν κατόρθωσε να κάνει την ανακοίνωσή της στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρει το Reuters, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η Αθήνα μπλόκαρε το κείμενο και το αποκάλεσε «μη εποικοδομητική κριτική προς την Κίνα», σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να λάβουν χώρα συνομιλίες ανάμεσα σε ΕΕ και Κίνα εκτός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ