Συνέντευξη: Μαρία Παπουτσή Βίντεο: Αλεξάνδρα Γρυπάρη

«Πορνό για εμάς, τους δημιουργούς του έργου, είναι η υπερβολή. Μπορεί να είναι “θέλω και άλλο δεν μου αρκεί, θέλω περισσότερο, θέλω να αλλάζω συνέχεια”. Αυτός είναι ο τρόπος που κρύβομαι και δεν βλέπω που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, σαν να είναι ένας μηχανισμός εθισμού. Οτιδήποτε είναι στην υπερβολή μπορεί να είναι πορνό» επισημαίνει η χορογράφος της παράστασης Ιωάννα Πορτόλου και συνεχίζει: «Δεν μας απασχολεί το σεξουαλικό κομμάτι, δεν το βλέπουμε από αυτή την οπτική γωνία».

Με το «Πορνό» η ομάδα Griffόn ολοκληρώνει την τριλογία έργων που ξεκίνησε με το «Δάσος» το 2014, συνέχισε με το «Ταμπού» το 2015 και κλείνει με το «Πορνό» το 2017. Και στα τρία έργα πρωταγωνιστεί το ίδιο ζευγάρι ο Γιάννης Νικολαΐδης και η Σεσίλ Μικρούτσικου.

Ο κόσμος του πορνό, φευγαλέος, τεχνητός, υπερβολικός, εύθραυστος, απαιτητικός, ονειρικός και τρομακτικός, καλυμμένος και επικίνδυνος, απαγορευμένος και μυστικός, βιώνεται σε μια ιερή στιγμή, του εορτασμού-στο-χείλος-του-γκρεμού, τη στιγμή της άρσης των απαγορεύσεων, γιορτάζοντας την πράξη της κατάργησης ενός συστήματος, μιας πρακτικής, ακόμη και του ίδιου του εαυτού.

«Δουλέψαμε πάρα πολύ με αυτοσχεδιασμό. Η χορογραφία εστιάζει στις συνεχείς μεταμφιέσεις. Η κάθε μεταμφίεση αποτελεί και ένα μικρό κομμάτι του έργου. Όταν αφαιρούν τα ρούχα τους οι πρωταγωνιστές δεν ξέρουμε ποιοι είναι, είναι σαν να υπάρχει από κάτω μια παράλληλη δράση- οι αλλαγές των ρούχων- σαν να πλανάται ένα μυστήριο, μιας και τα πρόσωπά τους δεν είναι ποτέ ορατά».

Συντελεστές: Χορογραφία: Ιωάννα Πορτόλου. Μουσική: Αντώνης Παλάσκας. Σκηνικός χώρος – Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας. Χορεύουν: Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαΐδης.
Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και ομάδα Griffόn.

Πειραιώς 260, Ε (15, 16 και 17 Ιουνίου 2017 στις 21:00)
Εισιτήρια
Κανονικό: Από 15€ έως 20€ /Φοιτητικό: 10€ /ΑΜΕΑ: 5€ /Ανέργων: 5€
Διάρκεια: 40′

Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και ομάδα Griffόn

entertainment.in.gr