Τα εστιατόρια της Αθήνας ανοίγουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα.

Από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου το μενού των εστιατορίων της Αθήνας εμπλουτίζεται με πιάτα που έχουν εμπνευστεί και δημιουργήσει από κοινού οι σεφ των εστιατορίων σε συνεργασία με πρόσφυγες σεφ: Η ιδέα είναι απλή: κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, εστιατόρια εντάσσουν στο μενού τους καινούρια γευστικά πιάτα, εμπνευσμένα από δύο σεφ. Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων αναδεικνύει τα μαγειρικά ταλέντα των προσφύγων μέσα από υψηλής ποιότητας πιάτα, φτιαγμένα με ποιοτικές πρώτες ύλες έχοντας ως στόχο να παρουσιάσει τη μοναδικότητα της κάθε κουζίνας και να να προσφέρει μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία σε όσους δοκιμάσουν.

Όλοι οι σεφ που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων είναι επαγγελματίες που βλέπουν τη μαγειρική ως μέσο ένταξής τους στη νέα τους πατρίδα.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που τιμάται στις 20 Ιουνίου, σε 13 πόλεις στην Ευρώπη: Αθήνα, Παρίσι, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Φλωρεντία, Λυόν, Μασσαλία, Μπορντό, Λιλ, Μιλάνο, Ρώμη, Μπάρι.  Στην Αθήνα αποτελεί μια δράση της Food Sweet Food σε συνεργασία με την Ύπαρη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Έχει επίσης την υποστήριξη της ομάδας του Athens Insider, του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, του Solidarity Now και του Δικτύου Μεταναστριών Μέλισσα.

Οι στόχοι του Φεστιβάλ:

  • Αλλαγή αντιλήψεων για τους πρόσφυγες

Πίσω από κάθε πρόσφυγα, υπάρχει ένας άνδρας ή μια γυναίκα με μοναδικές δεξιότητες και ταλέντα.

  • Προώθηση της επαγγελματικής ένταξης των σεφ από διαφορετικές χώρες

Φέρνοντας σε επαφή τους πρόσφυγες σεφ με αφοσιωμένους επαγγελματίες και εστιατόρια, το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων αποτελεί μία χρήσιμη πλατφόρμα για όσους έχουν αποφασίσει να αξιοποιήσουν τις μαγειρικές τους δεξιότητες για να προωθήσουν την επαγγελματική και κοινωνική τους ένταξη.

  • Μια γευστική εμπειρία διαφορετική

Το φεστιβάλ παρουσιάζει τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου μέσα από μενού υψηλής ποιότητας και μια μοναδική ανταλλαγή εμπειριών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

-18 Ιουνίου: Ιρανική κουζίνα από τον σεφ Mahboubeh Tavakoli * Εστιατόριο: Yi Restaurant * 210.9648.512

-19 Ιουνίου: Κουρδική κουζίνα από τον Σύρο σεφ Barshank Haj Younes * Εστιατόριο: Σεϋχέλλες * 211.183.4789

-20-21 Ιουνίου: Σομαλική κουζίνα από τον σεφ Hassan Hassan *Εστιατόριο: Βασίλαινας * 210.7210.501

-21 Ιουνίου: Συριακή κουζίνα από τον σεφ Abdulrahman Al Hallak * Εστιατόριο: 7 Food Sins * 210.7011.108

-22 Ιουνίου: Αφγανική κουζίνα από τον σεφ Reza Golami * Εστιατόριο: IT Restaurant * 210.3635.773

Κρατήσεις απευθείας στα εστιατόρια: http://www.refugeefoodfestival.com/athens

entertainment.in.gr