Όλες οι εκδόσεις του Minecraft ενοποιούνται και στο εξής καθίστανται ένα, αφού η Microsoft ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει της μεγάλης έκθεσης της βιομηχανίας, Ε3, πως θα διαθέσει το «Better Together Update» για «να σπάσει τα όρια» από τη μια έκδοση στην άλλη.

Αυτό κυρίως σημαίνει πως οι παίκτες του δημοφιλούς παιχνιδιού μπορούν να παίζουν μαζί, ανεξάρτητα από το hardware που τρέχει το παιχνίδι -PC με Windows 10, iOS ή Android, Xbox One ή Nintendo Switch.

Επίσης, η Microsoft ανακοίνωσε την υποστήριξη in-game multiplayer server, δηλαδή τη δυνατότητα των παικτών να παίζουν ομαδικά μέσω δικτύου, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν.

Η μια και μοναδική πλέον έκδοση του Minecraft εξαλείφει τις διαφορές από έκδοση σε έκδοση και θα είναι γνωστή απλά ως Minecraft. Η μόνη άλλη έκδοση θα είναι η έκδοση Java («Minecraft: Java Edition»), δηλαδή η αρχική έκδοση για PC, η οποία θα συνεχίσει να υποστηρίζεται. Επίσης, αυτό σημαίνει ότι η ίδια έκδοση Minecraft μπορεί να εκτελεστεί σε οποιαδήποτε από τις προαναφερόμενες πλατφόρμες -Windows 10, iOS, Android, Xbox One, Nintendo Switch και συσκευές VR θα μπορούν να παίξουν μαζί αφού λάβουν δωρεάν τη σχετική ενημέρωση εντός του καλοκαιριού. Επίσης, η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι κάτοχοι των εκδόσεων Minecraft: Xbox One Edition ή Minecraft: Nintendo Switch Edition, θα λάβουν τη νέα έκδοση δωρεάν και οι υπάρχοντες κόσμοι και DLC θα μεταφερθούν στη νέα έκδοση, όπως και όλα τα DLC που ενδεχομένως αγοραστούν, χωρίς έξτρα χρέωση -για παράδειγμα, όσοι αγοράσουν το πακέτο Greek Mythology στο Nintendo Switch, θα το κατέχουν και στην έκδοση για mobile, Xbox One και Windows 10.

tech.in.gr