Αντιτρομοκρατικό (!) δικαστήριο στο Πακιστάν καταδίκασε σε θάνατο τον 30χρονο κ. Taimoor Raza για σχόλια που έκανε σχετικά με τον Προφήτη Μωάμεθ και τις γυναίκες του σε πράκτορα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που συνομιλούσε μαζί του στο facebook.

Συνολικά, η επιχείρηση της πακιστανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που είχε στηθεί πριν ένα χρόνο και είχε ως στόχο τη Σιϊτική μειονότητα της χώρας οδήγησε στις συλλήψεις 15 ατόμων όλων με την κατηγορία της βλασφημίας.

Εκτός από το παράλογο της καταδίκης σε θάνατο κάποιου για οποιαδήποτε σχόλια στο facebook, και μάλιστα κατόπιν προτροπής μυστικού πράκτορα, το γεγονός πως ασχολείται με το θέμα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δείχνει πόσο έχουν αλλοιωθεί οι λέξεις στην εποχή μας. Κάνεις ό,τι θέλεις, παραβιάζεις ό,τι νόμους και ηθικές αρχές επιθυμείς αλλά αφού το κάνεις στα πλαίσια αντιτρομοκρατικής δράσης όλα καλά.

Και για όσους θεωρούν πως αυτά είναι μακρινά πράγματα και δεν μας αφορούν υπενθυμίζω πως πριν από μερικά χρόνια η Βρετανική Κυβέρνηση δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των Ισλανδικών Τραπεζών μετά από τη χρεοκοπία τους εφαρμόζοντας διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου που υποτίθεται πως είχε ψηφιστεί μόνο για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών και δεν θα επηρέαζε σε τίποτε άλλο την λειτουργία της κοινωνίας.

Ο αυταρχισμός είναι πολύ κοντύτερα απ’ ό,τι φανταζόμαστε.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου

Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Γιώργος Επιτήδειος