Την διάθεση του Moto G5 στην ελληνική αγορά -στο δίκτυο καταστημάτων Cosmote και Γερμανός-  ανακοίνωσε η Lenovo, υπό τον τίτλο «Premium για όλους». Η πέμπτη γενιά της σειράς Moto που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη θυγατρική της πλέον από το 2015 Motorola Mobility, φέρει οκταπύρηνο επεξεργαστή, 2GB RAM, 16GB χώρο, μπαταρία 2.800mA, κάμερα 13Mpixel με λογισμικό αυτόματης εστίασης και οθόνη Full HD διαγωνίου 5 ιντσών και πωλείται αντί 199 ευρώ.

Η συσκευή διαθέτει φορτιστή 10W ώστε να φορτίζεται ταχύτερα και διαθέτει αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος για το κλείδωμα. Το Moto G5 διαθέτει κάμερα 13MP και λογισμικό αυτόματης εστίασης (PDAF) που προσφέρει γρήγορη εστίαση για πιο καθαρές φωτογραφίες.


Το Moto G5 είναι μεταλλικής κατασκευής και έχει νέα εμφάνιση.

Έρευνα: «Τι εστί premium;»

Η εταιρεία σχεδίασε το Moto G5 βασισμένη σε μια έρευνα που διεξήχθη από την KRC Research για τη Motorola και τη Weber Shandwick. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 11.928 online συνεντεύξεις σε ενήλικες από 18 ετών και πάνω, από 9 χώρες. Βραζιλία: (1130 συνεντεύξεις), Κίνα (1030), Γερμανία (2096, μειώθηκαν στις 1048 όταν συμπεριλήφθηκαν στο παγκόσμιο σύνολο), Ινδία (1107 συνεντεύξεις), Μεξικό (1068 συνεντεύξεις), Ρωσία (1103), Ισπανία (1065), Ηνωμένο Βασίλειο (2241, μειώθηκαν στις 1121 όταν συμπεριλήφθηκαν όταν συμπεριλήφθηκαν στο παγκόσμιο σύνολο) και στις Ηνωμένες Πολιτείες (1088). Όλες οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν από τις 23 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2017, στη γλώσσα της εκάστοτε χώρας. Τα ποσοστά έχουν διαμορφωθεί με βάση την κάθε χώρα για να είναι αντιπροσωπευτικά.
Σκοπός της έρευνας αυτής ήταν να βρεθεί «Τι ζητά ένας χρήστης από ένα smartphone» και έδειξε πως η σύντομη απάντηση είναι «υψηλή ποιότητα σε προσιτή τιμή, με όλες τις προδιαγραφές που χαρακτηρίζουν μια premium συσκευή, για μια κορυφαία εμπειρία χρήσης κινητού».

Οι χρήστες ζήτησαν επίσης:

Μία μπαταρία που να διαρκεί πολύ.
Μια camera επαγγελματικών προδιαγραφών.
Οθόνη με εκπληκτική ανάλυση.

Αυτές ήταν οι απαντήσεις που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας Global Mobile Value Index από 12.000 ενήλικες σε 9 χώρες, σχετικά με το πως ένα smartphone αξιολογείται ως premium.

Διαπιστώθηκε επίσης πως σημαντικός αριθμός ανθρώπων ανά τον κόσμο είναι διατεθειμένος να διαθέσει περισσότερα χρήματα για να αποκτήσει ένα smartphone με τις premium προδιαγραφές που θεωρεί σημαντικές: Το 76% θα έδινε παραπάνω χρήματα για να έχει ένα κινητό με μπαταρία που θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην πολυάσχολη καθημερινότητά τους και το 66% θα πλήρωνε παραπάνω για να έχει μία ενισχυμένη κάμερα η οποία θα απαθανατίζει τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του.

tech.in.gr