H Apple παρουσίασε στο καθιερωμένο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της (WWDC) στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια τη νέα σειρά επιτραπέζιων υπολογιστών iMac, με πρωταγωνιστή τον επαγγελματικό iMac Pro, τα νέα iPad Pro στις 10,5 και 12,9 ίντσες, τους ανανεωμένους φορητούς υπολογιστές MacBook και MacBook Pro, το ηχείο HomePod και, τέλος νέες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι νέοι iMac διαθέτουν έως και τρεις φορές ταχύτερες κάρτες γραφικών, ταχύτερους επεξεργαστές, Thunderbolt 3, πιο φωτεινές οθόνες και υποστήριξη 4K ανάλυσης στο μοντέλο των 21,5’’. Διαθέτουν ακόμα κάρτες γραφικών Radeon 570, 575 και 580 με έως 8 GΒ VRAM για τον iMac των 27 ιντσών, οθόνης 5K Retina. Ο εξαιρετικά λεπτός iMac υπόσχεται ισχυρές επιδόσεις σε 3D γραφικά, επεξεργασία βίντεο και αξεπέραστη εμπειρία gaming. Παράλληλα, με το νέο λειτουργικό σύστημα macOS High Sierra που θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο, ο iMac προορίζεται ως πλατφόρμα για δημιουργία περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας.

Επίσης, η Apple αναβάθμισε τους φορητούς υπολογιστές MacBook και MacBook Pro με ταχύτερους επεξεργαστές και SSD, ενώ εισάγει έναν νέο MacBook Pro 13 ιντσών.

Τέλος, η Apple ανανεώνει τον MacBook Air 13» με επεξεργαστή χρονισμένο στα 1,8 GHz.

O πιο ισχυρός Mac


Ταυτόχρονα, η Apple έδωσε στο κοινό μια πρώτη γεύση από τον iMac Pro, μια εντελώς νέα σειρά επιτραπέζιων υπολογιστών για τους επαγγελματίες με τις πιο απαιτητικές εργασίες. Ο νέος iMac Pro διαθέτει νέα δυναμική εμφάνιση και αποτελεί τον πιο ισχυρό και γρήγορο Mac, με 18πύρηνο Xeon επεξεργαστή και οθόνη 5Κ Retina 27 ιντσών.

Συγκεκριμένα, ο πιο ισχυρός Mac της Apple κόστους 5.000 δολαρίων απευθύνεται σε δημιουργούς που ως τώρα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στον iMac 27 ιντσών ή τον παλαιότερο (μοντέλο 2013) Mac Pro. Ο νέος iMac Pro θα διατεθεί με 8πύρηνο Intel Xeon, αλλά μπορεί να δεχτεί και την 18πύρηνη εκδοχή του ισχυρού επεξεργαστή της Intel και να εξοπλιστεί με RAM ΕΕC 128GB, 4TB SSD και γραφικά από κάρτες Radeon Vega με μνήμη 16GB. Το μηχάνημα All-In-One 27 ιντσών έχει την οθόνη 5Κ του υπάρχοντος 5K iMac, έχουν όμως προστεθεί σε αυτό τέσσερις θύρες Thunderbolt 3 USB-C και μπορεί να στείλει έως και 44 εκατ. pixel σε τρεις οθόνες. Ο υπερMac απευθύνεται σε επαγγαλματίες της επεξεργασίας βίντεο (4Κ, 8Κ) που χρειάζονται επεξεργαστική ισχύ workstation.

Τα νέα μοντέλα iPad Pro που παρουσιάστηκαν διατίθενται σε 10,5 και 12,9 ίντσες, με ιδιαίτερη μνεία στην επεξεργαστική ισχύ του νέου τσιπ Α10Χ Fusion και την οθόνη της πρωτοεμφανιζόμενης τεχνολογίας ProMotion. Διατηρώντας τις διαστάσεις τους iPad 9,7 ιντσών, η οθόνη του iPad Pro γίνεται 10,5 ίντσες αφού μειώνεται το περιθώριο γύρω της κατά 40%, διατηρώντας χαμηλά το βάρος και το πάχος του. Από το φθινόπωρο θα φέρουν το iOS 11.

Δείτε τα νέα iPad Pro στο tech.in.gr:

Η Apple άφησε για το τέλος της παρουσίασής της το HomePod, το νέο επαναστατικό, ασύρματο ηχείο της για το σπίτι. Το HomePod είναι ένα ηχείο που εκτός του ότι παρέχει εξαιρετικής ποιότητας ήχο, χρησιμοποιεί παράλληλα τεχνολογία “χωρικής αντίληψης”, η οποία του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται το σημείο όπου βρίσκεται στο σπίτι και να προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα. Πρόκειται για ένα τελευταίας τεχνολογίας “έξυπνο” ηχείο που προσαρμόζει τη λειτουργία του σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη ενώ λειτουργεί ως ένας “οικιακός βοηθός” μέσω της τεχνολογίας Siri, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να στέλνει μηνύματα, να ενημερώνει για τον καιρό, τις ειδήσεις ή ακόμα και να ελέγχει έξυπνες οικιακές συσκευές.

Διαβάστε περισσότερα στο tech.in.gr για το HomePod:

Σύμφωνα με την iSquare, τον επίσημο διανομέα των προϊόντων της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, η νέα σειρά επιτραπέζιων υπολογιστών iMac, οι νέοι φορητοί MacBook και MacBook Pro, καθώς και τα νέα iPad Pro θα είναι διαθέσιμα άμεσα -στην ανακοίνωση της Apple πάντως, η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην πρώτη ομάδα χωρών που θα διατεθούν τα προϊόντα αυτά.

Ο iMac Pro και το HomePod πρόκειται να γίνουν σταδιακά διαθέσιμα από την Apple προς τα τέλη του 2017.

Τα νέα λειτουργικά συστήματα για τις συσκευές Apple, macOS High Sierra, iOS 11, watchOS 4 θα είναι διαθέσιμα δωρεάν το φθινόπωρο.

tech.in.gr