«Αχτίδα φωτός» αρχίζει να ξεπροβάλλει για τους πέντε διεθνείς κουβανούς βολεϊμπολίστες, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση το περασμένο καλοκαίρι, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για σεξουαλική κακοποίηση και πρόκληση σωματικής βλάβης σε νεαρή κοπέλα από τη Φινλανδία.

Συγκεκριμένα, αυτές τις ημέρες διεξάγεται η έφεση που έχουν καταθέσει οι Κουβανοί αθλητές (ανάμεσά τους και ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, Ρολάντο Σεπέδα) και σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από φινλανδικά ΜΜΕ, το θύμα άλλαξε την αρχική του κατάθεση.

Για την ακρίβεια, η κοπέλα που είχε ακολουθήσει τους αθλητές στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους πλέον αναγνωρίζει ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους, οι οποίοι επίσης έχουν απαντήσει με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση (χάνοντας την ελευθερία τους, αλλά και καταστρέφοντας τις καριέρες τους), καθώς υποστηρίζουν πως η ίδια συμμετείχε με τη θέλησή της σεξουαλικές περιπτύξεις μαζί τους.

Οι Κουβανοί που κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε 5ετής φυλάκιση, ελπίζουν πλέον αν δεν αθωωθούν, τουλάχιστον να μειωθεί η ποινή τους.

Ωστόσο το αποτέλεσμα δεν μπορεί να προεξοφληθεί από την ακροαματική διαδικασία, αλλά περίπου στα τέλη Ιουνίου, όταν και θα εκδικαστεί η έφεση στις δικαστικές αίθουσες του Τάμπερε.

Θυμίζουμε πως το περιστατικό είχε συμβεί στη διάρκεια αγώνων βόλεϊ μεταξύ Φινλανδίας και Κούβας για το World League, στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή της εθνικής Κούβας.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόλλιας

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ