Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι γάμοι έχουν αρκετά κοινά σημεία τα οποία συνήθως υπαγορεύει η ίδια η παράδοση ή τελοσπάντων το εθιμοτυπικό της όλης γαμήλιας διαδικασίας. Αυτό, λοιπόν, που θα σας ξεχωρίσει πραγματικά είναι οι μικρές εκείνες λεπτομέρειες που θα εκπλήξουν ευχάριστα τους καλεσμένους σας.      
 
1.Δεχόμεθα και παραγγελιές
Πριν από αυτούς, γι’ αυτούς. Μαζί με την πρόσκληση – για τους παραδοσιακούς – και μέσω emails, facebook ή twitter – για τους πιο update – ρωτήστε τους πιο είναι το αγαπημένο τους τραγούδι ή το αγαπημένο τους κοκτέιλ. Ετσι, στο καλωσόρισμα ο καθένας θα έχει το ποτό του σε ένα ποτήρι όπου θα αναγράφεται το όνομα του ενώ στο μουσικό πρόγραμμα θα ενταχθούν όλα τα τραγούδια που σας ανέφεραν. Για ακόμη πιο σουρεάλ καταστάσεις μπορείτε από ένα μικρόφωνο να κάνετε και αφιερώσεις και φυσικά όποιος το ζήτησε, θα το χορέψει. Με αυτόν τον τρόπο όλοι θα αισθανθούν σημαντικό κομμάτι του γάμου σας και σίγουρα θα διασκεδάσουν.   
 
2.Να σας τρατάρουμε κάτι
Αν παντρεύεστε εκτός Αθηνών ή έχετε καλεσμένους από άλλες πόλεις προετοιμάστε μια σακούλα έκπληξη που θα τους περιμένει στο ξενοδοχείο ή το σπίτι όπου θα φιλοξενηθούν. Από ένα βαζάκι χειροποίητο γλυκό και τον χάρτη της πόλης όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή μέχρι προτάσεις για αν αξιοποιήσει δημιουργικά της ημέρες παραμονής (μουσεία, εστιατόρια, βόλτες) αλλά και κομμωτήριο με έκπτωση για τους καλεσμένους σας.
 
3. Κάτι προσωπικό
Επειδή μάλλον οι καλεσμένοι σας θα είναι τόσοι που δεν θα μπορέσετε να αφιερώσετε σε όλους όσο χρόνο θα θέλατε. Είναι απόλυτα κατανοητό από όλους όμως αυτό και ελάχιστοι – αν όχι κανένας – δεν θα σας παρεξηγήσουν. Ωστόσο, μπορείτε στους κοντινούς συγγενείς και στενούς φίλους να αφήσετε ένα προσωπικό σημείωμα στην θέση τους. Ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το υποκοριστικό τους αντί για το όνομα τους στο σχετικό καρτελάκι.
Επειδή μάλλον οι καλεσμένοι σας θα είναι τόσοι που δεν θα μπορέσετε να αφιερώσετε σε όλους όσο χρόνο θα θέλατε. Είναι απόλυτα κατανοητό.
4. Μαντηλάκι παρακαλώ
Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι περισσότεροι από εμάς συγκινούμαστε στους γάμους και – ναι – δακρύζουμε από χαρά. Ένα μαντηλάκι είναι ο,τι πρέπει εκείνη την ώρα αλλά συνήθως δεν έχουμε – τι να πρωτοχωρέσει και αυτό το μικροσκοπικό cluts. Μπορείτε να ετοιμάσετε τα προσωπικά μαντηλάκια του γάμου σας:  ένα λευκό πανί με ραμμένα τα αρχικά σας, η μανούλα σας πολύ θα το χαρεί αν τα ετοιμάσει. Μοιράστε τα λίγο πριν το ρύζι στην εκκλησία ή τοποθετήστε τα στα τραπέζια της δεξίωσης – εκεί στον πρώτο χορό θα χρειαστούν. Σκεφτείτε να τυπώσετε ίσως και κάτι χιουμοριστικό όπως Cry for me Argentina!              
 
5. Παντός καιρού
Κάθε εποχή έχει τα δικά της τερτίπια. Καλωσορίστε ήδη από την εκκλησία τους καλεσμένους  χαρίζοντας τους μια ομπρέλα το φθινόπωρο, κερνώντας τους λίγο ζεστό τσάι ή ζεστή σοκολάτα το χειμώνα, μια πασμίνα για τις δροσιές της άνοιξης, ένα παρεό ή σαγιονάρες ή καπέλα για το καυτό καλοκαίρι. Θα τους δείξετε ότι τους σκέφτεστε και παράλληλα θα έχουν ένα ιδιαίτερο αναμνηστικό από το γάμο σας.     
 
 6. Δεν μπορώ να σταματήσω να χορεύω
Εκτός αν με χτυπήσουν τα παπούτσια μου. Το πιο εύκολο είναι να έχετε ένα έτοιμο κουτί πρώτων βοηθειών με ειδικά επιθέματα για φουσκάλες, χάνζαπλαστ, ιώδιο, βαμβάκι… Αν είστε ακόμη πιο large προνοήστε για ζευγάρια μπαλαρίνες ή σανδάλια για τις κυρίες και αθλητικά ή σαγιονάρες για τους άνδρες – ανάλογα με την εποχή. Το κέφι και ο χορός θα κρατήσουν μέχρι το πρωί!       
 
7. Τέλος καλά, όλα καλά
Και αφού όλα θα έχουν κυλήσει καλά και το αλκοόλ θα ρέει άφθονο καλό είναι όποιος οδηγεί να αποφύγει το τιμόνι υπό την επήρεια του ποτού. Έχετε στην υποδοχή κάρτες από ΡαδιοΤαξί ώστε όλοι να πάνε στα σπίτια τους με ασφάλεια.
 
 
 

gamos.gr