Την Παρασκευή 9 Ιουνίου και ώρα 7:00 μμ στο 51ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών στην οδό Ακομινάτου 40 στην Πλατεία Βάθης, 160 παιδιά από 27 διαφορετικές χώρες (πρόσφυγες, έλληνες και μετανάστες) θα παρουσιάσουν το έργο «Αριστοφάνης Junior» (Όρνιθες, Πλούτος, Αχαρνής), σε διασκευή-διδασκαλία Μαρίας Σκούπα (θεατροπαιδαγωγός, ηθοποιός) και μουσική Νίκου Χατζηελευθερίου.

Πάρα πολλά από αυτά τα παιδιά μιλάνε ελάχιστα, λίγο ή και καθόλου ελληνικά. Παρόλα αυτά κατάφεραν να μιλήσουν το λόγο του Αριστοφάνη, να βελτιώσουν τα ελληνικά τους, να αμβλύνουν τις πολιτιστικές διαφορές τους, να μειώσουν τους φόβους και τις ανασφάλειές τους, να προσπεράσουν τις δυσκολίες τους, να συνεργαστούν όλοι μαζί, να αγαπηθούν, να ενταχθούν αρμονικά, να ενωθούν και να δημιουργήσουν με αφορμή το θέατρο.

Σ’ ένα σχολείο που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά με πολλή αγάπη (από τον διευθυντή Δημήτρη Κρητικό και όλους τους δασκάλους), ένα σχολείο που θεωρεί το θέατρο ανάγκη και εκπαιδευτικό εργαλείο κι όχι «πολυτέλεια», φιλόξενο και παράδειγμα για όλους.
Τη μέρα της παράστασης, ως κοινωνικό εισιτήριο, σ’ αυτήν την τόσο δύσκολη περιοχή τις Αθήνας, θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για τις οικογένειες των μαθητών που έχουν ανάγκη.

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά
«Παππούλη Αριστοφάνη, η αλήθεια μόνο φτάνει; Φανέρωσέ μου πώς μπορώ, τούτον τον κόσμο το στραβό ν’ αναποδογυρίσω, να τονε κάμω ίσιο», το τραγούδι του φινάλε.

entertainment.in.gr