Η Ελλάδα αποκτά ξανά «φωνή» στην Παγκόσμια Αρση Βαρών. Στις αρχαιρεσίες της IWF που έγιναν στην Μπανγκόκ και οδήγησαν στην επανεκλογή του Ούγγρου Ταμάς Αγιαν, οι εκπρόσωποι της χώρας μας πέτυχαν τους στόχους τους. Πρωτος και καλύτερος ο Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Αγιαν και εξελέγη στην εκτελεστική επιτροπή της IWF με τις περισσότερες ψήφους!

Επίσης, η Κυριακή Γαλάνη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που καταλαμβάνει υψηλό πόστο, καθώς θα είναι για την επόμενη τετραετία μέλος της Επιτροπής Γυναικών.

Παλιά αθλήτρια της Αρσης Βαρών, η Γαλάνη υπήρξε επί σειρά ετών στο επιτελείο των εθνικών προπονητών, ενώ εδώ και έναν χρόνο είναι Γενική Γραμματέας της ελληνικής ομοσπονδίας (ΕΟΑΒ).

Τέλος, στην υγειονομική επιτροπή εξελέγη ο γνωστός ορθοπεδικός, Γιώργος Τσικούρης.

Μετά από όλες αυτές τις θετικές εξελίξεις, είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να βγει η ελληνική Αρση Βαρών από το τέλμα και να δημιουργηθεί ξανά μια ανταγωνιστική εθνική ομάδα.

Το μέτρο σύγκρισης δεν είναι σε καμία περίπτωση η Dream Team του Χρήστου Ιακώβου, αλλά η σταθερή εκπροσώπηση στις μεγάλες διοργανώσεις.

 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ