Το PLANET PHYSICS σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό 2ήμερο (Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Ιουνίου 2017) με θέμα «Αγαπώ το περιβάλλον!».

Μέσα από μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων πειραματικών επιδείξεων, παιχνιδιών και κατασκευών, τα παιδιά μαθαίνουν σημαντικές πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον, τους τρόπους που η ανθρώπινη δραστηριότητα το επιβαρύνει και πώς μπορούν αυτά να το προστατεύσουν.

Στη διάρκεια του 2ημέρου ο Δρ. Στέφανος Τσιτομενέας (Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Ομότιμος καθηγητής ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα), θα μιλήσει στα μεγαλύτερα παιδιά για τις Κινητές Επικοινωνίες και τις επιδράσεις που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Επιπλέον, ο διακεκριμένος Χημικός Δημήτριος Κονιδιτσιώτης, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, θα πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή πειραματική επίδειξη με θέμα: «Αέρας…ένας απέραντος αέριος ωκεανός».

Ανάλογα με την ηλικία τους, τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες, παίζουν το παιχνίδι της Ανακύκλωσης, παρακολουθούν εντυπωσιακά πειράματα και κάνουν τις δικές τους κατασκευές, που παίρνουν μαζί τους φεύγοντας.

Πρόγραμμα των δράσεων του 2ημέρου

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται στο PLANET PHYSICS, Λ. Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαιτείται η τηλεφωνική κράτηση θέσης στο 2108033984.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το πρόγραμμα δράσεων του 2ημέρου PLANET PHYSICS-Ε.Ε.Φ.: Αγαπώ το περιβάλλον!».

in.gr