Περισσότερα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στον προγραμματισμό μετά τη συγχώνευση του Raspberry Pi Foundation με το CoderDojo Foundation, έγραψε ο επικεφαλής του ιδρύματος που κατασκεύασε τη γνωστή μικρή πλακέτα ολοκληρωμένων κυκλωμάτων εξαιρετικά χαμηλού κόστους.

Τα CoderDojo είναι κλαμπ όπου συναντιούνται παιδιά από 7 έως 17 ετών για να μάθουν να παίζουν με την τεχνολογία. Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2011 από τον James Whelton και τον Bill Liao στην Ιρλανδία και σήμερα, έχουν συσταθεί 1250 CoderDojos σε 69 χώρες (και στην Ελλάδα), όπου συναθροίζονται 35.000 νεαροί «νίντσα» του προγραμματισμού, αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Raspberry Pi.

Έχουμε καταφέρει πολλά τα έξι αυτά χρόνια, αλλά μαζί θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα, γράφει ο Φίλιπ Κόλιγκαν, επισημαίνοντας πάντως ότι τα CoderDojos θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ελευθερία να επιλέγουν την πλατφόρμα επάνω στην οποία θα εργάζονται (δεν θα έχουν αποκλειστικά πλακέτες Raspberry Pi). To Raspberry Pi θα υποστηρίζει, πρακτικά και οικονομικά, το CoderDojo Foundation.

tech.in.gr