Σε λίγες μέρες κλείνει ο Μάιος και απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι ο πέμπτος μήνας στη σειρά κατά τον οποίο οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στη Συρία θα έχουν σκοτώσει περισσότερους αμάχους απ’ ό,τι οι Ρωσικοί. (Πηγή: AFP από το Syrian Observatory for Human Rights)

Υποτίθεται πως οι ΗΠΑ διαθέτουν την καλύτερη τεχνολογία και τον ισχυρότερο και πιο εξελιγμένο στρατό στον κόσμο. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να μην μπορούν να ξεχωρίσουν τους αμάχους καλύτερα από τους πολύ φτωχότερους Ρώσους;

Επίσης, οι ΗΠΑ μας επαναλαμβάνουν εδώ και δεκαετίες πως αποτελούν την πιο ελεύθερη και δημοκρατική του κόσμου για την οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ιερά. Είναι όμως ακόμη έτσι ή εξακολουθούμε να βλέπουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως ήταν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αμέσως μετά ενώ στην πραγματικότητα αυτή έχει αλλάξει;

Θα ήθελα να βρω μια λογική εξήγηση για αυτά τα παράξενα που βλέπω αλλά ό,τι κι αν σκεφτώ δυστυχώς δεν τιμά την μόνη υπερδύναμη του πλανήτη. Ίσως οι αμερικανοί πολίτες θα έπρεπε να έχουν ακούσει πολύ πιο προσεκτικά τις προειδοποιήσεις του Προέδρου Αϊζενχάουερ για το Στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα που άρχιζαν να αποκτούν από τότε.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου

Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Γιώργος Επιτήδειος