Δραματικές στιγμές βίωσε ένα κοριτσάκι και οι γονείς του στο Βανκούβερ του Καναδά, όταν θαλάσσιο λιοντάρι την άρπαξε από την προβλήτα όπου βρισκόταν και την έριξε στη θάλασσα.

Το κοριτσάκι καθόταν στην προβλήτα και παρατηρούσε το θαλάσσιο λιοντάρι, το οποίο είχε πλησιάσει πιθανότατα επειδή ο κόσμος πετούσε στο νερό ψωμί.

Ξαφνικά, όπως φαίνεται σε βίντεο, το θαλάσσιο λιοντάρι τράβηξε το κορίτσι από το φόρεμά του και το έριξε στη θάλασσα. Σε κλάσματα δευτερολέπτων, άνδρας, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι συγγενής του κοριτσιού, βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε το παιδί.

Σε κάθε περίπτωση, το λάθος δεν είναι προφανώς του ζώου, υποστηρίζει ο καθηγητής Αντριου Τράιτς, διευθυντής της ερευνητικής μονάδας του Πανεπιστημίου British Columbia για τα θαλάσσια θηλαστικά.

«Η πρώτη μου αντίδραση στο βίντεο είναι πόσο κουτοί μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι που δεν σέβονται τα ζώα» δήλωσε ο Τράιτς στο δίκτυο CBC News.

«Αυτός ήταν ένας αρσενικός θαλάσσιος λέοντας της Καλιφόρνιας. Είναι τεράστια ζώα. Δεν είναι ζώα τσίρκου. Δεν είναι εκπαιδευμένα να βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους» εξήγησε ο Τράιτς επισημαίνοντας ότι το πιθανότερο είναι πως το ζώο πέρασε το φόρεμα της μικρής για τροφή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ