Περισσότεροι από 8.700 άνθρωποι αναμένεται να διαδηλώσουν εναντίον του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της πολιτικής που ακολουθεί, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις 24 Μαΐου στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τη σελίδα των διοργανωτών στο Facebook, η διαδήλωση θα ονομαστεί «Ο Τραμπ δεν είναι ευπρόσδεκτος» και θα έχει στόχο να εκφράσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική που ακολουθεί ο αμερικανός πρόεδρος σε ζητήματα όπως το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το μεταναστευτικό.

«Πρόκειται για μια πορεία για την ειρήνη και εναντίον των στρατιωτικών επιχειρήσεων, για την προστασία του πλανήτη και του περιβάλλοντος, για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, για τη μάχη κατά των σεξιστικών διακρίσεων και του ρατσισμού», γράφουν οι διοργανωτές στη σελίδα τους στο Facebook.

Πριν από λίγες μέρες η Εθνική Ένωση Αστυνομικών και Προσωπικού Ασφαλείας του Βελγίου, η SNPS, προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας στις Βρυξέλλες δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του Τραμπ στη διάρκεια της επίσκεψής του.

Συνολικά περίπου 3.000 αξιωματούχοι των δυνάμεων επιβολής του νόμου φέρεται ότι θα επιστρατευθούν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, όπου θα παραστούν περισσότεροι από 24 ηγέτες κρατών, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ