Η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, διεκδικώντας την έδρα στο Ενάν-Μπομόν στο Πα-ντε-Καλαί, όπου έχασε με μικρή διαφορά το 2012.

«Χρειαζόμαστε βουλευτές που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Γάλλων και της Γαλλίας. Άρα η καλύτερη εγγύηση είναι να υπάρχουν βουλευτές του Εθνικού Μετώπου» τόνισε, μιλώντας στο TF1.

To Eθνικό Μέτωπο έχει μόλις δύο έδρες στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εν όψει του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών (11 Ιουνίου) δίνουν στο κόμμα της Λεπέν περίπου 20%.

Η ήττα της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές προκάλεσε έντονες αναταράξεις στο κόμμα, ενώ πολλά ήταν τα σχόλια εις βάρος της από τα μέλη της οικογένειάς της.

Τόσο ο πατέρας της Ζαν Μαρί όσο και η ανιψιά της Μαρεσάλ (ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική ζωή) κατηγόρησαν την Μαρίν Λεπέν ότι η δέσμευσή της να εγκαταλείψει η Γαλλία την Ευρωζώνη ήταν μεγάλο πολιτικό σφάλμα.

Η Μαρίν Λεπέν αναγνώρισε ότι το θέμα που η ίδια έθεσε με πάθος στην προεκλογική εκστρατεία, «αναστάτωσε τους Γάλλους, αλλά είναι πλέον γεγονός». Δεσμεύθηκε να το θέσει στο επόμενο συνέδριο του Εθνικού Μετώπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ