«Είναι μια φράση κλειδί για την υπόθεση και τη μοίρα των χαρακτήρων» σχολιάζει η Μαρία Σολωμού, η πρωταγωνίστρια της παράστασης για τον παράδοξο τίτλο της «Ένας σκύλος που τον έλεγαν Φρίκη».

Η Μαργαρίτα (Μαρία Σωλομού) και ο σύντροφός της (Δημήτρης Κουρούμπαλης) είναι ένα ζευγάρι της διπλανής πόρτας που μπορεί να τρώει τις σάρκες του και η σχέση τους να περνάει από τα σαράντα κύματα αλλά στο τέλος θα επανασυνδεθούν και θα ξαναερωτευτούν σαν να είναι η πρώτη τους φορά…

«Αγαπώ τις κομεντί. Στο σινεμά πάντα κλαίω» αναφέρει και συμπληρώνει «Υπόψιν ότι είμαι ένας σκληρός άνθρωπος που λειτουργεί με τη λογική. Αλλά στον έρωτα δεν υπάρχει λογική. Είναι ωραίο να νιώθεις κάθε βράδυ πώς είναι να ερωτεύεσαι ξανά από την αρχή».

Για τις δύσκολες φάσεις της ζωής μας που οδηγούμαστε σε «φτηνά πράγματα» και μέσω αυτών πιστεύουμε ότι μπορούμε να γιατρευτούμε, πιστεύει ότι είναι ψευδαίσθηση η «γιατρειά» αυτή, είναι κάτι που απλά τονώνει τον εγωισμό μας, είναι ένα χάπι που θα κρατήσει για πολύ λίγο και η ενέργεια του θα περάσει το πρωί.

Αυτό που την ενοχλεί σε μια σχέση είναι η ασυνεννοησία, η γκρίνια και γενικά οτιδήποτε προκύπτει από τη βαρεμάρα της ρουτίνας. Όσο για το χώρο της δουλειάς υποστηρίζει ότι για να υπάρχει ενδιαφέρον πρέπει να υπάρχει «έρωτας».

Η υποκρισία τη «βγάζει» από τα ρούχα της. «Βασικό συστατικό μιας καλής σχέσης είναι η ειλικρίνεια έστω και αν μερικές φορές μπορεί να πονάει» διευκρινίζει.

Όσο για το εάν μια δεύτερη πολυπόθητη ευκαιρία επανασύνδεσης μπορεί να λύσει τα παλιά προβλήματα και να αποδείξει ότι τελικά η αρχική επιλογή δεν ήταν «ο λάθος άνθρωπος» απαντά: «Αν η σχέση έχει τελειώσει άδοξα, αν και οι δύο πλευρές παραμένουν ερωτευμένες, αν έχουν κάνει έναν κύκλο στη ζωή τους, αν έχουν ξεπεράσει τον εγωισμό τους και αν πραγματικά υπήρχε αγάπη τότε ο «λάθος άνθρωπος» είναι ο άνθρωπος της ζωής σου».

Σχολιάζοντας τη φράση «τόσα χρόνια πήγαν χαμένα» που όλοι μας, λίγο πολύ έχουμε ξεστομίσει μετά από μια μακροχρόνια σχέση, αναφέρει με στόμφο: «Βεβαίως. Όλοι έχουμε κάνει λάθος στη ζωή μας. Όταν εμπλέκεσαι συναισθηματικά είναι πολύ δύσκολο να δεις ξεκάθαρα τον άλλον. Μόλις απομακρύνεσαι κάπως η προοπτική αλλάζει…».

Info
Η κωμωδία «Ένας σκύλος που τον έλεγαν Φρίκη» με πρωταγωνιστές τη Μαρία Σολωμού και τον Δημήτρη Κουρούμπαλη θα παίζεται έως την Κυριακή 18 Ιουνίου στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης. Το κείμενο υπογράφει ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, τη σκηνοθεσία η So7 (Φρόσω Κορρού, Δημήτρης Κουρούμπαλης), τα σκηνικά ο Άγγελος Μέντης, τη μουσική ο Κώστας Ξενόπουλος, την κίνηση η Φρόσω Κορρού, τους φωτισμούς ο Αλέκος Γιάνναρος και τα κοστούμια η Δομινίκη Βασιαγέωργη.

Μ.Π.

entertainment.in.gr