To νέο SUV της Skoda, το KAROQ ξεσκεπάζεται με γοργούς ρυθμούς – η πρώτη επίσημη παρουσίαση του αναμένεται αύριο – με το νέο μοντέλο να φέρει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμα. Το εμπορικό του λανσάρισμα θα ακολουθήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Από τις πρώτες φωτογραφίες, διαφαίνεται το εμπρός μέρος που φέρει έναν τρισδιάστατο σχεδιασμό, ενώ η μάσκα με το χρωμιωμένο περίγραμμα και τις κάθετες διπλές γρίλιες υιοθετεί το τραπεζοειδές σχήμα που χαρακτηρίζει όλα τα SUV της φίρμας.

O σχεδιασμός των προβολέων είναι εμπνευσμένος από τη μεγάλη παράδοση της Βοημίας στις δημιουργίες από κρύσταλλο.

Το κόμπακτ SUV έχει μήκος 4.382 χιλιοστά, πλάτος 1.841 χιλιοστά και ύψος 1.605 χιλιοστά. Το μεγάλο μεταξόνιο των 2.638 χιλιοστών (τετρακίνητη έκδοση: 2.630 χιλιοστά) εξασφαλίζει στο KAROQ ευθυβολία στις υψηλές ταχύτητες και σταθερότητα στις στροφές.

Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 521 λίτρα, η οποία αυξάνεται στα 1.630 λίτρα με την αναδίπλωσή τους.

Στο ταμπλό του ξεχωρίζουν οι τέσσερις αεραγωγοί – οι δύο κεντρικοί περιβάλλουν την ενσωματωμένη στο ταμπλό οθόνη. Ένα επιπλέον εντυπωσιακό στοιχείο του άνετου εσωτερικού είναι και ο LED φωτισμός του: ιδιαίτερα στενές LED ζώνες φωτισμού υπάρχουν στο πάνω σημείο των επενδύσεων στις τέσσερις πόρτες και συνεχίζουν σε όλο το πλάτος του ταμπλό. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την ένταση του φωτισμού και να επιλέξει μεταξύ 10 διαφορετικών χρωμάτων.

auto.in.gr