Μια πρώην ταυρομάχος και ένας υπερταλαντούχος μαθηματικός είναι μεταξύ των εκατοντάδων υποψηφίων στο κόμμα του Μανουέλ Μακρόν και θα αγωνιστούν στην αρένα των εκλογών που θα γίνουν τον επόμενο μήνα στη Γαλλία.

Ο Μακρόν έχει υποσχεθεί να ανανεώσει τη γαλλική πολιτική σκηνή, φέρνοντας νέα και άφθαρτα πρόσωπα.

Την Πέμπτη το κόμμα του ανακοίνωσε τα ονόματα 428 υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι η Μαρί Σαρά, πρώην ταυρομάχος η οποία θα παλέψει για να κατακτήσει την έδρα του Γκαρντ, στα νότια της Γαλλίας, έναντι του πρώην αρσιβαρίστα, Ζιλμπέρ Κολάρ που ρίχνει στην αρένα το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν. Η Μαρί Σαρά ήταν κάποτε παντρεμένη με το αστέρι του τένις, Χενρί Λεκόντ.

Στον κατάλογο των υποψηφίων του Μακρόν βρίσκεται και ένα μαθηματικό σαΐνι, ο 43χρονος Σαντρίκ Βιλανί, ο οποίος το 2010 κέρδισε το βραβείο Fields, το οποίο ισοδυναμεί με το βραβείο Νόμπελ στα Μαθηματικά. Ο Βιλανί είναι γνωστός για τις ιδιαίτερες εμφανίσεις του, τα μακριά μαλλιά του και τη συλλογή από περίεργες γραβάτες.

Στη λίστα του Μακρόν βρίσκονται επίσης, μεταξύ άλλων, ο Ερίκ Αλπέν, διάσημος δικαστής κατά της διαφθοράς και η Μαριόν Μπισέ, γαλλίδα πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρέτησε στη Συρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ