Το Τμήμα Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών σε συνεργασία με το Τμήμα Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου – Ιατρείο Μνήμης του ΥΓΕΙΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την πρώτη περιγραφή της νόσου Πάρκινσον το 1817, διοργανώνει το Σάββατο 13 Μαΐου ενημερωτική εκδήλωση για το ευρύ κοινό με τίτλο «200 Χρόνια νόσος Πάρκινσον: Η θεραπεία σήμερα και στο μέλλον».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα, Μαρούσι) στις 11.00 το πρωί. Η  είσοδος είναι ελεύθερη.

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διακεκριμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν το κοινό για τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της ολιστικής αντιμετώπισης των πολλαπλών προβλημάτων της νόσου, τόσο από ειδικούς νευρολόγους, όσο και από φυσιάτρους, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και ψυχολόγους, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Επιπλέον, θα υπάρξει ενημέρωση για το τί αναμένεται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον, και θα συζητηθούν όλες οι νέες θεραπείες.

Η νόσος του Πάρκινσον είναι η πιο συχνή νευροεκφυλιστική νόσος, μετά τη νόσο Alzheimer. Αφορά περίπου 1% του πληθυσμού άνω των 65 ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε μικρότερες ηλικίες. Πρόκειται και μια νόσο που εμφανίζεται με προοδευτικά επιδεινούμενα κινητικά αλλά και μη κινητικά συμπτώματα. Κινητικά, οι ασθενείς εμφανίζουν κατά κύριο λόγο βραδύτητα, δυσκολία στις κινήσεις και διαταραχές βάδισης, ενώ μπορεί να συνυπάρχει και τρόμος.

health.in.gr