Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συμμαχία ΚΕΔΕ - ΚΕΕΛΠΝΟ κατά ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια

Συμμαχία ΚΕΔΕ – ΚΕΕΛΠΝΟ κατά ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια

Οι συντονισμένες ενέργειες για την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια καθώς και την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης του προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, με τον πρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

Οι συντονισμένες ενέργειες για την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια καθώς και την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργου Πατούλη, με τον πρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, την Τρίτη 9 Μαΐου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, παρουσία του αντιπροέδρου του Κέντρου Αγάπιου Τερζίδη, της προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Χημειοθεραπείας, Ελένης Γιαμαρέλλου και του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Σωτήρη Παπασπυρόπουλου, αποφασίσθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των φορέων, για την πραγματοποίηση κοινών προγραμμάτων που αφορούν την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία να συνεργαστούν οι φορείς, για τη σωστή ενημέρωση του κοινού, σχετικά με την αξία των εμβολιασμών και την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις ενέργειες που πρόκειται να κάνει ο ΙΣΑ και η ΚΕΔΕ, για την προστασία της δημόσιας υγείας λέγοντας ότι «ο ΙΣΑ θα πρωτοστατήσει στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια, ενώ η ΚΕΔΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των περιφερειών προκειμένου να γίνουν φέτος εγκαίρως οι ψεκασμοί. Παράλληλα σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ πρόκειται να γίνουν εκστρατείες ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού καθώς τα στοιχεία για το αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Παρακολουθούμε με ανησυχία τα περιστατικά ιλαράς στην γειτονική Ρουμανία όπου ατόνησε η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Αντίθετα είδαμε με μεγάλη ικανοποίηση ότι φέτος απέδωσε σημαντικά η εκστρατεία του ΙΣΑ και του ΠΙΣ, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τα οφέλη του αντιγριπικού εμβολιασμού».

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024