Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηρώ Σαΐα: Η συνεργασία με τον Ξαρχάκο κομβικό σημείο της πορείας μου

Ηρώ Σαΐα: Η συνεργασία με τον Ξαρχάκο κομβικό σημείο της πορείας μου

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Με αφορμή τις τρεις παραστάσεις της (6, 13 και 20/05) στη μουσική σκηνή Σφίγγα, η μούσα του Σταύρου Ξαρχάκου, Ηρώ Σαΐα, μιλά στο in.gr. Παράλληλα, η ερμηνεύτρια βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης του κύκλου των πέντε διασκευών πάνω σε τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου με την ενορχηστρωτική υπογραφή του Νεοκλή Νεοφυτίδη. Η ίδια μας έχει παρουσιάσει ήδη τα singles «Δεν έχει αρχή», «Για χατίρι σου» και το πιο πρόσφατο «Τι να θυμηθώ».

Για τρία Σάββατα του Μαΐου (6, 13 και 20) σας συναντάμε στη σκηνή της Σφίγγας στο κέντρο της Αθήνας. Τι θα μας παρουσιάσει εκεί η Ηρώ Σαΐα;
«Θα τραγουδήσει για χατίρι σας όσο πιο όμορφα μπορεί, τραγούδια που αγαπάει και θα προσπαθήσει να σας κάνει να ταξιδέψετε για τρεις ώρες όπου εσείς φαντάζεστε, σίγουρα όμως πολύ κοντά στην καρδιά σας».

Κάθε φορά μπαίνετε ολοκληρωτικά στα τραγούδια που ερμηνεύετε και σε αυτό βοηθούν οι θεατρικές σπουδές σας. Θα αποδεχόσασταν μια πρόταση που θα αφορούσε την υποκριτική και θα απαιτούσε να βάλετε το τραγούδι σε δεύτερη μοίρα;
«Δεν θα έβαζα σε δεύτερη μοίρα το τραγούδι αν έκανα κάτι αμιγώς θεατρικό κάποια στιγμή. Δεν θα σήμαινε αυτό ότι το εγκαταλείπω και δεν ξανατραγουδάω. Ναι, θα το έκανα».

Ποιο θεωρείτε ως το πλέον κομβικό σημείο της πορείας σας μέχρι σήμερα;
«Αυτό που φαντάζεστε: τη συνεργασία μου με τον Σταύρο Ξαρχάκο».

Μιλήστε μας για συνύπαρξή σας με τον Σταύρο Ξαρχάκο πάνω στη σκηνή.
«Ο Σταύρος Ξαρχάκος ξέρει πώς να βγάζει τον καλύτερο εαυτό του καλλιτέχνη επί σκηνής και να αναδεικνύει τα προσόντα του. Θα μπορούσα να πω πως είναι ένας μάγος. Όμως μετά από κάποια χρόνια συνεργασίας μαζί του, λέω πως όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας του, της βαθιάς γνώσης αλλά και της αγάπης που έχει για τη μουσική».

Πιστεύετε στο ταλέντο ή στη σκληρή δουλειά;
«Και στα δύο».

Ο ρόλος της τέχνης και του τραγουδιού είναι ικανός να ενεργοποιήσει την κριτική σκέψη σήμερα; Το σύγχρονο τραγούδι και οι δημιουργοί του είναι ικανοί να το πράξουν αυτό;
«Η κριτική σκέψη που έχει κανείς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, από τις προσλαμβάνουσες που έχει, από την οικογένεια και τις συναναστροφές του, από την καλλιέργειά του, από τη φυσική του ευφυΐα και από πάρα πολλά πράγματα ακόμα.
»Το τραγούδι κι η Τέχνη γενικά, υπάρχουν είτε εμείς τα αναλύουμε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο. Το τι θα καταλάβει κανείς από ένα έργο Τέχνης λοιπόν, είτε μιλάμε για μουσική ή π.χ. για ζωγραφική και πώς θα το αναλύσει, είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Όπως μου είχε πει πολύ σωστά μια μέρα πάνω σε μια συζήτηση που είχαμε, ο φίλος και σπουδαίος γλύπτης Κώστας Βαρώτσος: «ο ρόλος της Τέχνης είναι να κάνει τη δουλειά της«».

Ποια είναι η μεγαλύτερη αυταπάτη για έναν καλλιτέχνη και πώς καταφέρνει η Ηρώ Σαΐα να πατάει γερά στη γη;
«Το πρώτο σκέλος δεν το γνωρίζω για να σας το απαντήσω. Μιλώντας για εμένα θα σας πω πως ποτέ δεν ξεχνάω ότι είμαι περαστική από αυτή τη ζωή, για αυτό και θεωρώ πως πατάω στη γη».

Ποια είναι η «πολιτική» σας απέναντι στη ζωή;
«Να τη ζω όσο πιο όμορφα και ουσιαστικά γίνεται».

Μιλήστε μας για την επερχόμενη δισκογραφική σας δουλειά και πότε θα κυκλοφορήσει.
«Τώρα ολοκληρώνω τον κύκλο των 5 διασκευών πάνω σε τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου με την ενορχηστρωτική υπογραφή του Νεοκλή Νεοφυτίδη. Τα υπόλοιπα, εν καιρώ».

Tι φέρνει για εσάς η καλοκαιρινή σεζόν;
«Προσωπικές συναυλίες σε κάποια μέρη της Ελλάδας και στην Κύπρο και μία στην Αθήνα το Σεπτέμβριο».

Info
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
Ώρα έναρξης: 22.30
Τιμή εισόδου στο μπαρ: 12 ευρώ με μπίρα ή κρασί

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024