Για περισσότερες από δέκα ημέρες βρέθηκε μακρυά από την προπονητική του βάση, την ρουτίνα της καθημερινότητας, τις υποχρεώσεις του σχολείου και την οικογένεια του. Ο Εμμανουήλ Καραλής πραγματοποίησε την περίοδο του Πάσχα προετοιμασία στη Λεμεσό μαζί με τους συναθλητές του στο γκρουπ του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου και μόνο θετικά πήρε από αυτήν. Ο νεαρός στην Κύπρο έβαλε τις βάσεις για τη θερινή σεζόν, εκεί όπου θέλει να δώσει συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις του χειμώνα και παράλληλα βίωσε μια διαφορετική εμπειρία.

Ο Καραλής το χειμώνα βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων στον κλειστό στίβο με το άλμα στα 5,70 μ., ενώ πέτυχε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ, που θα γίνει στο Λονδίνο (4-13/8) και φυσικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει στο Γκροσέτο (20-23/7) και αποτελεί τον μεγάλο του στόχο για το 2017.

«Η προετοιμασία στην Λεμεσό ήταν πραγματικά μια πολύ καλή εμπειρία. Δουλέψαμε πολύ, βελτιώσαμε την τεχνική και φυσικά βγάλαμε τον όγκο δουλειάς που απαιτείται προκειμένου να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους αγώνες του ανοιχτού. Παράλληλα δέσαμε ακόμη περισσότερο ως ομάδα, αφού για δέκα ημέρες βρεθήκαμε όλοι μαζί», είπε ο Καραλής και συμπλήρωσε: «Στα 17 έκανα την πρώτη μου προετοιμασία και μόνο καλά πήρα από αυτήν. Με συγκέντρωσε, μου άνοιξε τους ορίζοντες και μου έδειξε τι έχω να κερδίσω από τον αθλητισμό».

Ο Καραλής θα κάνει ένα πέρασμα από το διασυλλογικό πρωτάθλημα (14/5), ωστόσο ο πρώτος δυνατός του αγώνας θα γίνει στις 20 Μαΐου στο μίτινγκ «Χανιά 2017».

«Επιτέλους πλησιάζουν οι αγώνες. Μου έχουν λείψει πολύ. Μου έχει λείψει η ένταση και η αδρεναλίνη. Σε κάθε αγώνα δίνω τα πάντα. Η προετοιμασία μας είναι έτσι δομημένη ώστε να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Γκροσέτο (20-23/7), όπου είναι ο μεγάλος στόχος της σεζόν, ωστόσο κάθε φορά που κοιτάζω τον πήχη επιδιώκω την υπέρβαση. Το Ευρωπαϊκό Κ20 είναι ο αγώνας της κατηγορίας μου, στον οποίο θα προσπαθήσω να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Ο Καραλής είναι ένας από τους καλύτερους Έφηβους επικοντιστές του πλανήτη, όμως, βάσει αριθμών αυτή τη στιγμή τον τίτλο του κορυφαίου τον κατέχει ο Σουηδός Αρμαντ Ντουπλάντις. «Ο Ντουπλάντις με κάνει να δουλεύω ακόμη περισσότερο. Έχουμε πολύ καλή σχέση. Ανταλλάσσουμε μηνύματα και μιλάμε καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με αναγκάζει να πάω παραπάνω και να γίνομαι καλύτερος. Είμαι ευγνώμων που έχω δυνατούς αντιπάλους. Το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο (σ.σ Νεράντζης). Είναι σπουδαίος αθλητής και ο ερχομός του στο γκρουπ έχει κάνει καλό και στους δύο μας. Η καθημερινή μας προπόνηση είναι ένας αγώνας. Το διασκεδάζουμε τόσο, που βάζουμε ακόμη και στοιχήματα», είπε.

Ο Καραλής το 2016 ολοκλήρωσε τη χρονιά με άλμα στα 5,55 μ. και πριν καλά, καλά μπει το καλοκαίρι του 2017 έχει ήδη ρεκόρ 5,70 μέτρα. «Σίγουρα φέτος είμαι σε άλλο αγωνιστικό επίπεδο. Φάνηκε και από τα αποτελέσματα του χειμώνα, το βλέπω και μέσα από τις προπονήσεις. Την περσινή σεζόν ξεπερνούσα τα 5,50 μ. και πάθαινα σοκ από την χαρά, φέτος απλά λέω “οκ” και συγκεντρώνομαι για το επόμενο».

Ο 17χρονος μετά τα «Χανιά 2017» θα αγωνιστεί σε μίτινγκ στην πόλη Ζάρι της Πολωνίας (27/5), ενώ θα είναι ανάμεσα στους αθλητές που θα πάρουν μέρος στο Athens Street Event στην πλατεία Συντάγματος (1/6).
 
Πρόθεση του είναι μέχρι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ (17-18/6) να αγωνιστεί σε ένα ακόμη μίτινγκ στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο κανάλι του Εμμανουήλ Καραλή για περισσότερα: vlog: https://www.youtube.com/watch?v=905K97YPpts&t=19s

Ακολουθήστε τον Εμμανουήλ Καραλή για περισσότερα νέα:

https://www.facebook.com/emmanuelkaralispv/

https://www.instagram.com/emmanuel_karalis_pv/

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ