Πρώτη μέρα στη νέα δουλειά για τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, ο οποίος από σήμερα ανέλαβε τα ηνία της μεγαλύτερης εφημερίδας του Λονδίνου.

Ο νέος διευθυντής της Evening Standard, ο οποίος τον περασμένο χρόνο έχασε την θέση του υπουργού Οικονομικών, αφού ηγήθηκε της εκστρατείας για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, παραιτήθηκε από βουλευτής και δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Βετεράνοι δημοσιογράφοι έχουν ασκήσει κριτική εις βάρος του εξαιτίας της έλλειψης δημοσιογραφικής εμπειρίας και της πιθανότητας σύγκρουσης συμφερόντων.

Ήδη ο Όσμπορν εργάζεται με μερική απασχόληση και μισθό σχεδόν 769.000 ευρώ τον χρόνο για εργασία 48 ημερών στην Black Rock, την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, ενώ έχει κερδίσει εκατοντάδες χιλιάδες λίρες για ομιλίες του.

Ο Όσμπορν, ο οποίος θεωρείτο κάποτε μελλοντικός ηγέτης του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, έχει εναντιωθεί σε ορισμένες από τις πολιτικές της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί η Evening Standard να είναι μια «ατρόμητη» εφημερίδα.

Όταν σπούδαζε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο Όσμπορν είχε ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την δημοσιογραφία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ